El Pais: Αυτοκτονία η αιτία θανάτου του μεγιστάνα Τζον ΜακΆφι

El Pais: Αυτοκτονία η αιτία θανάτου του μεγιστάνα Τζον ΜακΆφι

Η επίσημη νεκροψία στο πτώμα του Τζον ΜακΆφι έδειξε ότι αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή της Καταλονίας ενώ περίμενε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του ομώνυμου αντιβιοτικού λογισμικού, βρέθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους κρεμασμένος στο κελί του την περασμένη Τετάρτη σε αυτό που κατά τα φαινόμενα ήταν μια αυτοκτονία, είπε ο δικηγόρος του την περασμένη εβδομάδα.

Ο δικηγόρος του, Χαβιέ Βιλάλμπα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η χήρα του ΜακΆφι, Τζάνις, του ζήτησε μια δεύτερη, ανεξάρτητη νεκροψία, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της πρώτης.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση. Λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός στο κελί του, η ισπανική δικαιοσύνη είχε δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του στις ΗΠΑ, που καταζητείτο για φοροδιαφυγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter