El Pais: ΕΕ και ΗΠΑ εξετάζουν να επεκτείνουν τις κυρώσεις στην Τεχεράνη

El Pais: ΕΕ και ΗΠΑ εξετάζουν να επεκτείνουν τις κυρώσεις στην Τεχεράνη

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της». Από τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι. Στη Liberation διαβάζουμε: «”Θέλουμε να δείξουμε ότι όλα είναι δυνατά”». 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων του Παρισιού, η Liberation συνομίλησε με δύο γενιές αθλητών.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Στο Πεκίνο, ο Όλαφ Σολτς συνομίλησε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για μια κοινή προσέγγιση στον πόλεμο Ρωσίας -Ουκρανίας». Πρόκειται ίσως για το πιο σημαντικό ταξίδι του Γερμανού Καγκελαρίου για φέτος. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία». Κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς συμφώνησε με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για μια ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η δοκιμασία για τους επενδυτές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Τραμπ». Ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ που επένδυσαν στο Truth Social είδαν τις αξίες των μετοχών τους να πέφτουν. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Big Tech μειώνει τον χώρο των γραφείων σε μεγάλες παράκτιες πόλεις». Μια μεγάλη ανατροπή μετά από χρόνια, όταν οι εταιρείες μεγάλωναν συνεχώς την έκταση των γραφείων τους.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «”Ο Νετανιάχου σκοπεύει να παγιδεύσει τη Δύση σε έναν πόλεμο σε όλη τη Μέση Ανατολή”, λέει ο Ιρανός διπλωμάτης». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιδιώκει να παγιδεύσει τη Δύση σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο, ισχυρίστηκε κορυφαίος διπλωμάτης του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Οι υποψήφιοι για την ηγεσία αψηφούν τον Σουνάκ για την απαγόρευση του καπνίσματος». Η Πένι Μόρντοντ και η Κέμι Μπάντενοχ εξετάζουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν κατά του μέτρου για την απαγόρευση του καπνίσματος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Πίεση για κυρώσεις στο Ιράν». ΗΠΑ και ΕΕ πιέζουν για κυρώσεις στο Ιράν..

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο ΟΗΕ φοβάται ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν». Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας κάνει έκκληση για «αυτοσυγκράτηση». Η ΕΕ και οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter