El Pais: «Ο Σάντσεθ ανεβάζει τους τόνους με το Ισραήλ»

El Pais: «Ο Σάντσεθ ανεβάζει τους τόνους με το Ισραήλ»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Μια πολλά υποσχόμενη νέα θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον». Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, φαίνεται να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Πάρκινσον. Στη Liberation διαβάζουμε: «Στο “τραπέζι ” νομοσχέδιο για την απαγόρευση των ουσιών PFAS». Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, που εξετάστηκε στη Βουλή, στοχεύει στην απαγόρευση έως το 2026 αυτών των επικίνδυνων για την υγεία και το περιβάλλον χημικών ουσιών, που υπάρχουν σε μαγειρικά σκεύη, υφάσματα ή καλλυντικά.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla βιώνει πτώση στα στοιχεία των πωλήσεων». Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ένα καταστροφικό τρίμηνο. Οι αναλυτές κατηγορούν τον Έλον Μασκ για την κρίση. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Εκατοντάδες τραυματίες από τον σεισμό στην Ταϊβάν, δύο Γερμανοί διασώθηκαν από σήραγγα». Σύμφωνα με τις Αρχές, 963 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά την ισχυρή δόνηση στην Ταϊβάν.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Οι κάτοικοι της Γάζας λιμοκτονούν, καθώς αποσύρονται οι ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας». Σε λιγότερο από έξι μήνες πολέμου, η Γάζα βρίσκεται στο κατώφλι του λιμού, μια διαδικασία που συνήθως παίρνει χρόνια.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Συνεχίζεται η αναζήτηση επιζώντων από τον ισχυρότερο σεισμό της Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια». Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί και εκατοντάδες τραυματίστηκαν μετά τον σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών Ρίχτερ στην Ταϊβάν.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Πρώην ανώτατοι δικαστές προτρέπουν το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει το εμπόριο όπλων στο Ισραήλ». Τρεις πρώην δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου μαζί με πάνω από 600 νομικούς εμπειρογνώμονες ζητούν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να τερματίσει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ.
Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία θα μπορούσαν να βρίσκονται στη λίστα αναμονής του NHS». Τα στοιχεία του Office for National Statistics δείχνουν ότι 9,7 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν για ραντεβού στο νοσοκομείο ή θεραπεία.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Μέγα-σεισμός στην Ταϊβάν». Σεισμός μεγέθους 7,4 Ρίχτερ χτύπησε την Ταϊβάν, ο ισχυρότερος των τελευταίων 25 ετών.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο Σάντσεθ ανεβάζει τους τόνους με το Ισραήλ». Ο Ισπανός πρόεδρος πιστεύει ότι οι εξηγήσεις του Νετανιάχου μετά την επίθεση στη Γάζα που σκότωσε οκτώ εργαζομένους ανθρωπιστικής βοήθειας είναι «ανεπαρκείς». Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος μέχρι το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Ταϊβάν: Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους – Εννέα νεκροί, 49 οι αγνοούμενοι και εικόνες καταστροφής

Απίστευτες εικόνες: Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα σε εκκλησία – Έτρεξε και του έριξε μπουνιά (Video)

ΗΠΑ: Δεν είναι θέμα του ΟΗΕ η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, δηλώνει η Ουάσινγκτον

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter