El Pais: Τσίπρας, η μόνη ελπίδα της Αριστεράς στην Ελλάδα να επιστρέψει στην εξουσία

El Pais: Τσίπρας, η μόνη ελπίδα της Αριστεράς στην Ελλάδα να επιστρέψει στην εξουσία

Ως τη «μοναδική ελπίδα της αριστεράς» στην Ελλάδα να επιστρέψει στην εξουσία παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα η «El Pais», πραγματοποιώντας αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Στη σελίδα 8 του σημερινού φύλλου η μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα σημειώνει πως: «Ο πρώην πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να τερματίσει τέσσερα χρόνια συντηρητικής διακυβέρνησης».

Εν συνεχεία αναφέρεται στη θητεία Μητσοτάκη με αιχμές για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα Τέμπη επισημαίνοντας πως ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές είχε πάντα στο πλευρό του τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: «Ούτε ένα μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπείας σε ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς, ακόμη και τους υπουργούς του, φαίνεται να έχει επιβαρύνει τον Μητσοτάκη. Οι δασικές πυρκαγιές του 2021, για τις οποίες η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να απολογηθεί λόγω της τρομερής διαχείρισης, δεν έχουν φθείρει ούτε τη Νέα Δημοκρατία. Ούτε η αύξηση της τιμής της κατοικίας, που οδήγησε στην αύξηση των εξώσεων, ούτε η κινητοποίηση καλλιτεχνών και φοιτητών ενάντια στα συντηρητικά εκπαιδευτικά σχέδια, ούτε η κριτική για τις απελάσεις των μεταναστών. Στις χειρότερες στιγμές, τα βασικά ΜΜΕ, με μακρά παράδοση στη στήριξη της δεξιάς, ήταν πάντα στο πλευρό του Εκτελεστικού. Ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης που ζήτησε την ανωνυμία του πιστεύει».

Στιγμιότυπο από την ηλεκτρονική έκδοση του άρθρου της εφημερίδας

«Η σημερινή συντηρητική κυβέρνηση καυχιέται ότι σταθεροποίησε την οικονομία, μείωσε την ανεργία και την κατεύθυνε προς τον εκσυγχρονισμό. Το σιδηροδρομικό ατύχημα στις 28 Φεβρουαρίου επέφερε ένα βαρύ πλήγμα», τονίζει η El Pais.

Για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Εφημερίδα υπογραμμίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα προσπαθούσε, από την ίδρυσή του ως συνασπισμός το 2004, να υπογραμμίσει τις διαφορές του με τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Όμως, όπως επισημαίνει, εάν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, για να επιστρέψει η Αριστερά στην εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί να σχηματίσουν συνασπισμό σε ένα εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής που εγκρίθηκε κατά τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν κανένα κόμμα δεν συγκεντρώσει επαρκή πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση, νέες εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου, με τον νέο εκλογικό νόμο που εγκρίθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος επιβραβεύει τους περισσότερους ψήφους με επιπλέον αριθμό εδρών που κυμαίνεται από 20 έως 50».

Προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Ορισμένα ζητήματα στα οποία τείνουν να συμφωνούν ακόμη και πολλοί επικριτές του αριστερού ηγέτη: ο Τσίπρας είναι η πιο σημαντική πολιτική προσωπικότητα της γενιάς του, ο πιο επιδέξιος και χαρισματικός ομιλητής. Οι συνεργάτες του είναι πεπεισμένοι ότι ο Μητσοτάκης δεν θα δεχτεί ποτέ ντιμπέιτ μαζί του».

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter