Ελ Σαλβαδόρ: Εξασθενεί η τροπική καταιγίδα Γιώτα – Τουλάχιστον 14 οι νεκροί

Ελ Σαλβαδόρ: Εξασθενεί η τροπική καταιγίδα Γιώτα – Τουλάχιστον 14 οι νεκροί

Η Γιώτα, ένας κυκλώνας που έγινε τροπική καταιγίδα, εξασθένησε σήμερα _x000D_
στο Ελ Σαλβαδόρ, έχοντας αφήσει πίσω τουλάχιστον 14 νεκρούς και _x000D_
τεράστιες υλικές ζημιές στην κεντρική Αμερική, κατεστραμμένη ήδη πριν _x000D_
από δύο εβδομάδες από έναν προηγούμενο κυκλώνα, τον Ήτα.

Σήμερα οι αρχές της Νικαράγουας ανακοίνωσαν το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σε κατολίσθηση στον νομό Ματαγκάλπα, στον βορρά.

Αυτή η χώρα, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν απομονωμένοι, χωρίς πόσιμο νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, πληρώνει το βαρύτερο τίμημα, συνολικά δέκα άνθρωποι έχασαν εκεί τη ζωή τους. Ο Γιώτα σκότωσε επίσης έναν άνθρωπο στον Παναμά, έναν στο Ελ Σαλβαδόρ και δύο ακόμη σε ένα κολομβιανό αρχιπέλαγος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο Γιώτα έχασε μέρος της έντασής του κατά το πέρασμά του από το Ελ Σαλβαδόρ.

Όμως σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν τη βόρεια Νικαράγουα. Αφού ενισχύθηκε πάνω από τα ζεστά νερά της Θάλασσας της Καραϊβικής, ο Γιώτα έφτασε τη Δευτέρα στην ξηρά αυτής της χώρας ως κυκλώνας κατηγορίας 5, ο υψηλότερος στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.

Συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους που μερικές φορές έφτασαν τα 260 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων, το NHC, που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι (Φλόριντα).

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter