Ελ Σαλβαδόρ: Σχέδια για χτίσιμο «πόλης – bitcoin» δίπλα από ηφαίστειο

Ελ Σαλβαδόρ: Σχέδια για χτίσιμο «πόλης – bitcoin» δίπλα από ηφαίστειο
«Αγοράστε εδώ με τα bitcoins σας», αναφέρει μήνυμα σε κατάστημα του Ελ Σαλβαδόρ

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε σχεδιάζει να χτίσει μια νέα πόλη στη βάση ενός ηφαιστείου, που θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα του bitcoin.

Η πόλη σχεδιάζεται να είναι σε σχήμα κύκλου όπως είναι ένα νόμισμα νομίσματος και θα χτιστεί στη νοτιοανατολική περιοχή Λα Γιουνιόν (La Union).

Το μέρος που θα χτιστεί η πόλη βρίσκεται το ηφαίστειο Conchagua και θεωρείται πως θα είναι δυνατή η εκμετάλλευση της γεωθερμικής δύναμης του ηφαιστείου, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η ενεργειακή επάρκεια, όσο και η αδιάκοπη ενεργοβόρα παραγωγή bitcoin.

Προσφάτως, η μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσε πως θα υιοθετήσει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα, οδηγώντας σε μεγάλες διαδηλώσεις κατά αυτής της κίνησης.

Οι διαδηλωτές θεωρούσαν πως το νέο μέτρο θα οδηγήσει σε αστάθεια και πληθωρισμό. Όμως η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να προχωρήσει στα σχέδια της.

Ο πρόεδρος Μπουκέλε καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας ότι η νέα πόλη θα έχει «τα πάντα». Κατοικίες, εμπορικά κέντρα, μπαρ, μουσεία κλπ ενώ δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρχουν φόροι στη νέα πόλη παρά μόνο ΦΠΑ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ημερομηνίες και συγκεκριμένος πρόγραμμα για το χτίσιμο της νέας πόλης, αν και υπολογίζεται πως το κόστος θα ανέρχεται σε 300,000 bitcoin (60 χιλιάδες δολάρια σε τρέχουσα αξία). Χωρίς ωστόσο, να μπορεί να υπολογίσει κάποιος το τελικό κόστος αφού η τιμή των bitcoin ανεβοκατεβαίνει συνεχώς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter