Ελαιώνας: Τραγικές συνθήκες καταγγέλλουν αλληλέγγυοι που επισκέφτηκαν τη δομή προσφύγων (Photos)

Ελαιώνας: Τραγικές συνθήκες καταγγέλλουν αλληλέγγυοι που επισκέφτηκαν τη δομή προσφύγων (Photos)

Συγκλονιστική είναι η κατάσταση που αντίκρυσαν στην προσφυγική δομή του Ελαιώνα κατά την επίσκεψή της την Παρασκευή, αντιπροσωπεία του Συντονισμού για το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό, προκειμένου να παραδώσουν είδη ανάγκης και ρουχισμού στους πρόσφυγες. 

Άνθρωποι στριμωγμένοι επιβιώνουν ακόμα σε σκηνές μέσα στον καταυλισμό και δύο οικογένειες προσφύγων με παιδιά βρίσκονται απ’ έξω από την είσοδο στο δρόμο πάνω σε ένα στρωσίδι, γιατί τους απαγορεύεται να μπουν μέσα. Η κυβέρνηση δίνει οδηγίες να μένουν εκτός δομών και χωρίς καμιά άλλη παροχή ή πρόβλεψη για διανυκτέρευση, μέχρι να βγουν αποτελέσματα από τα τεστ για κορονοϊό, παρ’ ότι οι πρόσφυγες αυτοί πέρασαν από τεστ μόλις έφτασαν στην Κρήτη και πριν φύγουν για την Αθήνα. Από τον καταυλισμό δεν τους παρέχεται ούτε ένα πιάτο φαγητό.

Ο Ελαιώνας είναι σε καραντίνα μέχρι τη Δευτέρα. Οι πρόσφυγες ανήμποροι υπομένουν την κατάσταση χωρίς τα στοιχειώδη και για όσους μένουν σε σκηνές επιπλέον προβλήματα με λίγες χημικές τουαλέτες, έκθετοι στον ήλιο και τη βροχή.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΠΡΟΜΕ αποτελούμενη από Έλληνες και πρόσφυγες, παρέδωσε τα είδη που είχε συγκεντρώσει με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και έδωσε μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα. Επίσης, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΠΡΟΜΕ συγκέντρωσαν χρήματα για να πάρουν σκηνές και υποστρώματα για τις δύο οικογένειες των προσφύγων που θα διανυκτέρευαν έξω από τον Ελαιώνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter