ΕΛΑΣ: Αιφνιδιαστική απαγόρευση πορείας Παλαιστινίων προς την ισραηλινή πρεσβεία

ΕΛΑΣ: Αιφνιδιαστική απαγόρευση πορείας Παλαιστινίων προς την ισραηλινή πρεσβεία

H ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε προγραμματισμένη κινητοποίηση και πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ, για την ημέρα της Παλαιστινιακής Νάκμπα, όπως καταγγέλλει ο Σεχάντε Αντνάν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Με σχετική του επιστολή προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Τάκη Θεοδωράκο, ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι από τις 5 Μαΐου ένας εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής παροικίας γνωστοποίησε και πήρε την έγγραφη άδειας τής αστυνομίας για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας το Σάββατο 14 Μαΐου.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, την ημέρα της προγραμματισμένης κινητοποίησης κοινοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. προς τους διοργανωτές μια απόφαση για απαγόρευση της πορείας με αιτία ότι «θα επηρεαστεί η κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής».

Ο κ. Αντνάν χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή ως «αντιδημοκρατική, ρατσιστική, σιωνιστική και φασιστική» και απευθυνόμενος στον υπουργό τονίζει ότι «οι υφιστάμενοί σας σας τοποθέτησαν στην θέση του “εχθρού του Παλαιστινιακού Λαού, του δημοκρατικού Ελληνικού λαού και των ανθρώπινων δικαιωμάτων”».

Ζητά επίσης από τον υπουργό να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για αυτήν την –όπως τη χαρακτηρίζει– αδιανόητη, αντιδημοκρατική και ανθελληνική απόφαση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter