Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ καταλύεται το Σύνταγμα και απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ καταλύεται το Σύνταγμα και απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων

Σε επικίνδυνους δρόμους πορεύεται πλέον η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη η οποία εκδόθηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου καταλύεται το άρθρο 11 του Συντάγματος χωρίς απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και απαγορεύονται οι συναθροίσεις  σε όλη την Ελλάδα, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η απαγόρευση ισχύει από σήμερα στις 6 το πρωί έως την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε για την απαγόρευση αναφέρεται:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

• διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

• διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/15/5fb112ad825e636fc8734014.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter