ΕΛΑΣ-lockdown: Άλλη μια μέρα με τζίρο μισό εκατ. ευρώ από πρόστιμα

ΕΛΑΣ-lockdown: Άλλη μια μέρα με τζίρο μισό εκατ. ευρώ από πρόστιμα

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν το Σάββατο, 9.1.2021 συνολικά 83.992 ελέγχους και κατέγραψαν 1.691 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 534.150€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε δύο (2) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (73.578).

Κυριότερες παραβάσεις

Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων

Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

α) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε επτά (7) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για διοργάνωση ή/και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

β) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνου καφέ-ψητοπωλείου, σε επιβολή προστίμου 5.000€ και 3.000€ αντίστοιχα, καθώς και σε δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

γ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-ουζερί-ψησταριάς, σε επιβολή προστίμου 5.000€, καθώς και σε δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

δ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ και σε επιβολή προστίμου 5.000€, στην Κρήτης.

ε) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις (3) συλλήψεις διοργανωτών ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες, σε επιβολή προστίμου 3.000€ στον καθένα, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300€ σε επτά (7) άτομα που συμμετείχαν στη μία (1) συνάθροιση για παραβίαση περιορισμού μετακίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

στ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Κρήτης.

ζ) Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 11.100€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

η) Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση (10×300€), στους Δήμους Κορυδαλλού, Θεσσαλονίκης και Κύμης-Αλιβερίου.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Το πρόγραμμα των ελέγχων διαμορφώνεται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και των αποφάσεων που λαμβάνονται για την επανεκκίνηση εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των σχετικών όρων ειδικής λειτουργίας. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter