ΕΛΑΣ: Ο 29χρονος μπαλαντέρ των τρομοκρατικών ομάδων (video)

ΕΛΑΣ: Ο 29χρονος μπαλαντέρ των τρομοκρατικών ομάδων (video)

Συνδετικός κρίκος διαφορετικών τρομοκρατικών ομάδων θεωρείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 29χρονος που συνελήφθη το Σάββατο στην περιοχή των Αχαρνών.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης του, επιχειρούσε να μετακομίσει το οπλοστάσιο του το οποίο είχε κρύψει σε σάκους και τάπερ, σε άλλο σπίτι, επειδή κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του.

Ο 29χρονος, φέρεται ως ο ειδικός που κατασκεύασε τα τρομοπακέτα σε Παπαδήμο, Σόιμπλε και ΔΝΤ, αλλά συμμετείχε και στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη, που προσπάθησε να υλοποιήσει με ελικόπτερο η Πόλα Ρούπα. Επίσης φέρεται ότι είχε επαφές με τρεις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες.

Ηταν γνωστός στις αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε προσαχθεί και συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Η Αντιτρομοκρατική τον έβαλε για πρώτη φορά στο στόχαστρό της πριν από δυο χρόνια. Δεν γνώριζαν ακόμα τότε, αν είχε ενταχθεί στο αντάρτικο πόλης.

Το γεγονός, όμως, ότι επισκεπτόταν συχνά ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς που είναι φυλακισμένο στον Κορυδαλλό, τον… διατήρησε στο στόχαστρο των αρχών. Στη συνέχεια, όμως, «χάθηκε» από τα… ραντάρ.

Ο νεαρός άνδρας κρατείται στη ΓΑΔΑ από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και συνελήφθη. Αρνείται τις κατηγορίες.

Την υπεράσπιση του 29χρονου ανέλαβε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης. Όπως είπε, ένας τραυματισμός που αντιμετώπισε ο πελάτης του, τον οποίο επισκέφτηκε στη ΓΑΔΑ, αντιμετωπίστηκε. Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ρεπορτάζ για τη σύλληψη του και τον οπλισμό που κατείχε εδώ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter