Ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης έχουν ο Σκριπάλ και η κόρη του, υποστηρίζει η ανιψιά του

Ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης έχουν ο Σκριπάλ και η κόρη του, υποστηρίζει η ανιψιά του

H ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος και η κόρη του Γιούλια έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Η Βικτόρια Σκριπάλ είπε ότι η πρόγνωση και για τους δύο “δεν είναι καθόλου καλή” έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας στις 4 Μαρτίου.

Η ίδια δήλωσε στο BBC: “Από το 99% ίσως έχω 1% ελπίδες.΄Ο,τι και αν ήταν, τούς έχει αφήσει ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. (Αν ζήσουν) θα είναι ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους”.

Η ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ αποκάλυψε ακόμη ότι η μητέρα του πρώην κατασκόπου δεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση. “Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τη γιαγιά μας ώστε να μην ακούσει ή πληροφορηθεί κάτι”.

Μετά τη Βρετανία, χώρες όλου του κόσμου προχώρησαν σε αντίμετρα εις βάρος της Ρωσίας, την οποία το Λονδίνο κατηγορεί για την επίθεση.

Οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ απέλασαν αυτή την εβδομάδα πολλούς Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για την επίθεση αυτή.

Μόσχα: Μήπως τους δολοφόνησε το Λονδίνο; 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε σήμερα από το Λονδίνο να αποδείξει ότι δεν ήταν Βρετανοί πράκτορες αυτοί που δηλητηρίασαν τον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Σεργκεί Σκριπάλ στη Βρετανία, επισημαίνοντας ότι απουσία τέτοιων αποδείξεων, η Μόσχα θα θεωρεί το συμβάν απόπειρα δολοφονίας ενός Ρώσου πολίτη.

«Η ανάλυση των συνθηκών (…) μας οδηγεί να σκεφτούμε την πιθανότητα να εμπλέκονται οι βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών (στην υπόθεση)», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Αν δεν δοθούν στη ρωσική πλευρά πειστικές αποδείξεις για το αντίθετο, θα θεωρήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια απόπειρα εναντίον της ζωής ενός πολίτη μας ως αποτέλεσμα μιας μαζικής, πολιτικής πρόκλησης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter