Ελβετία-Κορονοϊός: Με περιορισμούς το σκι τα Χριστούγεννα

Ελβετία-Κορονοϊός: Με περιορισμούς το σκι τα Χριστούγεννα

Θα είναι δυνατό το σκι τα Χριστούγεννα στην Ελβετία, όμως η χωρητικότητα στα κλειστά δίκτυα μεταφοράς όπως τα τρένα και τα τελεφερίκ θα είναι περιορισμένη, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, υπό την πίεση του Παρισιού, της Ρώμης και του Βερολίνου.

«Δεν υπάρχει γενικό όριο χωρητικότητας στις χιονοδρομικές πίστες. Αντιθέτως, σε όλες τις κλειστές εγκαταστάσεις μεταφοράς, δηλαδή τα τρένα, τους εναέριους καλωδιοκίνητους σιδηροδρόμους και τα τελεφερίκ, θα μπορούν να καταλαμβάνονται μονάχα τα δύο τρίτα των θέσεων», έγινε γνωστό από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σε ένα δελτίο τύπου.

Το όριο αυτό θα εφαρμόζεται στις θέσεις των καθήμενων και των όρθιων επιβατών.

«Επιπλέον, οι πίστες του σκι και οι χιονοδρομικοί σταθμοί θα πρέπει να καταρτίσουν σχέδια προστασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση ζητά να τηρούνται σε κάθε περίπτωση οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η χρήση της μάσκας και ο σεβασμός της κοινωνικής αποστασιοποίησης θα είναι υποχρεωτικοί στις ουρές αναμονής.

Η χρήση της μάσκας θα είναι επίσης υποχρεωτική σε όλους τους μηχανικούς αναβατήρες, περιλαμβανομένων των τελεσκί και των σκι λιφτ.

Για την κυβέρνηση, είναι απαραίτητο να ληφθούν αυτά τα μέτρα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας αναζωπύρωσης των μολύνσεων, κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζεται, «υπάρχει φόβος ο αριθμός των κρουσμάτων να πάρει ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γεγονός που θα οδηγούσε σε αύξηση των νοσηλειών τον Ιανουάριο του 2021».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter