Ελβετία: Τραυματίες ανασύρθηκαν από την χιονοστιβάδα στο Κραν Μοντανά

Ελβετία: Τραυματίες ανασύρθηκαν από την χιονοστιβάδα στο Κραν Μοντανά

Μια τεράστια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σκιέρ σε μια πλαγιά στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά σήμερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν νεκροί, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Οκτώ ελικόπτερα, 12 σκυλιά και περισσότεροι από 240 αστυνομικοί, διασώστες και στρατιώτες συμμετέχουν στις έρευνες για να εντοπίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από το χιόνι.

«Οι διασώστες έφθασαν πολύ γρήγορα στην περιοχή, διέσωσαν τέσσερις ανθρώπους μεταξύ αυτών έναν η ζωή του οποίου κινδυνεύει, ενώ οι άλλοι τρεις είχαν πιο επιφανειακά τραύματα» δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Βαλέ Κριστιάν Βαρόν σε μια συνέντευξη τύπου.

«Οι αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι θαμμένοι κάτω από το χιόνι», για αυτό ακριβώς συνεχίζουμε τις έρευνες με τη βοήθεια σημαντικών μέσων».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η χιονοστιβάδα είχε μήκος 840 μέτρων και πλάτος 100 μέτρων, ενώ 400 μέτρα χιόνι έπληξαν την πίστα.

Νωρίτερα, η τοπική εφημερίδα Nouvelliste έγραψε, επικαλούμενη τον πρόεδρο της κοινότητας Νικολά Φερό, ότι πιστεύεται πως 10-12 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από το χιόνι.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε έπειτα από μια εβδομάδα υψηλότερων θερμοκρασιών στην περιοχή με αποτέλεσμα την τήξη του χιονιού.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας Κατρίν Σεπί επισήμανε ότι δύο είναι τα πιθανά σενάρια: «Η πρώτη υπόθεση είναι ότι κάποιοι σκιέρ προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα. Η δεύτερη ότι επρόκειτο για μια χιονοστιβάδα που οφείλεται στις κλιματικές συνθήκες και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ερευνηθούν οι ευθύνες και τα προβλήματα ασφαλείας» επισήμανε.

«Η ποσότητα του χιονιού είναι απίστευτη, βάθους δύο μέτρων… Πρόκειται για μια χιονοστιβάδα που είναι πολύ συμπαγής» ανέφερε στη Nouvelliste ένας διασώστης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter