Έλεγχοι και συλλήψεις στην Κρήτη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Έλεγχοι και συλλήψεις στην Κρήτη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη την Κρήτη, τονίζει η Ελληνική Αστυνομία.

Συνελήφθησαν, δύο άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς. Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς συνελήφθησαν 50χρονος ημεδαπός και 63χρονος αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη μίας αλλοδαπής ηλικίας 65 ετών.

Συγκεκριμένα:

  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος αλλοδαπός διατηρούσε ζώα συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και παραλείποντας την ηλεκτρονική τους σήμανση. Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 65χρονης αλλοδαπής για παραβάσεις της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα-Πεδιάδος, σε περιοχή του Δήμου Μίνωα-Πεδιάδος διαπιστώθηκε ότι σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 50χρονου ημεδαπού, διατηρούσε ζώα συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και παραλείποντας την ηλεκτρονική τους σήμανση.

Στους δύο συλληφθέντες βεβαιώθησαν τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα.

Η Προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Χερσονήσου και Μίνωα Πεδιάδος, αντίστοιχα ενώ οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Από την ΕΛ.ΑΣ ανακοινώθηκε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter