Έλεγχοι του ΕΟΔΥ στους αλλοδαπούς εργάτες γης στη Λακωνία

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενεργεί εκτεταμένους ελέγχους για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργαζόμενους της περιοχής.

Έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί περισσότερα από 150 rapid test στις στενές επαφές που έχουν προκύψει από την εκτεταμένη ιχνηλασία και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και στις γύρω περιοχές, προκειμένου να εντοπιστεί και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Σήμερα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκόβρυσης, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, του δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρου Μαριόλη και του μέλους του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργου Δελλή.

Οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης στην περιοχή θεωρούνται απαράδεκτες. Οι περισσότεροι από αυτούς συγκατοικούν σε μικρά, παλιά και ασυντήρητα σπίτια ή αποθήκες με αρκετούς ακόμα ομοεθνείς τους, με κοινόχρηστες τουαλέτες, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε και να διασφαλίσει στο ελάχιστο την πρόληψη ή την προστασία.

Στην πλειονότητα τους και οι ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης συνοδεύονται και από την παροχή "μαύρης" εργασίας καθώς παραμένουν ανασφάλιστοι και αρκετοί από αυτούς παράνομοι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.