Την προκλητική καθυστέρηση στην εξέταση της αίτησης ασύλου Κούρδου πρόσφυγα, θύματος βασανιστηρίων, φέρνουν με ερώτηση τους στη Βουλή η Έλενα Ακρίτα, ως τομεάρχης αρμόδια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο Κούρδος πρόσφυγας από την Τουρκία Μεσούτ Αϊντίν αναμένει επί 22 μήνες να εξεταστεί η αίτησή του, χωρίς ούτε καν να του έχει γίνει συνέντευξη. Κι αυτό παρότι όπως καταγγέλλει έχει υποστεί πολυετή βασανιστήρια από το τουρκικό κράτος και άρα θα έπρεπε να έχει διαγνωστεί σαν ευάλωτη ομάδα.
Φαίνεται μάλιστα πως η διαδικασία είχε ανασταλεί λόγω έλλειψης υπηρεσιών διερμηνείας και καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση των σχετικών υπηρεσιών.
Η απόγνωσή του και η αναλγησία των ελληνικών αρχών τον έχουν οδηγήσει σε σκληρή απεργία πείνας εδώ και 4 εβδομάδες με άμεσο κίνδυνο της ζωής του.
Ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Βορίδης, ερωτάται πότε θα εξεταστεί επιτέλους η αίτηση ασύλου του Μεσούτ Αϊντίν, αλλά και για τους λόγους της τόσο μεγάλης καθυστέρησης. Καθυστέρηση που παραπέμπει σε υπόνοιες διάκρισης σε βάρος του, αλλά και σε πιθανές ευθύνες των υπηρεσιών για τις οποίες ζητούνται απαντήσεις.
Διαβάστε επίσης:
Φάμελλος για Ομάδα Αλήθειας: «Η μήνυση εναντίον μου αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας»
Η θεία από τη Νιγηρία ξανάρχεται – Ο Άρειος Πάγος ανοίγει πάλι τον φάκελο Παπαντωνίου
Με το μυαλό στο συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ – Ισορροπίες τρόμου στη Νέα Αριστερά