Ελένη Φιλίνη: Για κάποια παιδιά είχαμε ακούσει ακόμα και για βιασμούς (Video)

Ελένη Φιλίνη: Για κάποια παιδιά είχαμε ακούσει ακόμα και για βιασμούς (Video)

Καλεσμένη στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια ήταν η Ελένη Φιλίνη σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

Εκτός, των επαγγελματικών της σχεδίων η ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα του metoo και στις πρόσφατες αποκαλύψεις που αφορούν το χώρο του θεάτρου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η ίδια παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν υπήρχαν αναφορές και συζητήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές, ακόμα και για βιασμούς αγοριών από δάσκαλο τους που άνηκε στο δυναμικό μιας πάρα πολύ «κουλτουριάρικης σχολήw».

Πραγματικά, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ή αν προτιμάτε δεν θέλω να δεχτώ είναι τι περίμεναν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι καλλιτέχνες για να βγουν να μιλήσουν και να υπερασπιστούν, να προστατέψουν αυτά τα παιδιά; Γιατί η κυρία Φιλίνη και ο/η κάθε συνάδελφος δεν έγιναν αγκαλιά για αυτά τα παιδιά; Δηλαδή, τι περίμεναν; Φοβήθηκαν τι; Μη γίνουν αδιάκριτοι; Μη εκτεθεί το κύρος τους ελληνικού θεάτρου; Και σε όλο αυτό η ηθοποιός ολοκληρώνει την σκέψη της θιγμένη, διότι όλοι είπαν για το θέατρο και όχι για τους άλλους χώρους.

Όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό θέατρο υπήρχε και ενδεχομένως να υπάρχει ακόμα ένα απόστημα που πολλοί το συντηρούσαν, είτε με τις πράξεις τους είτε με τη σιωπή  τους. Και, όχι, το θέατρο δεν είναι η υπέρμετρη ανοησία και ο ναρκισσισμός που φέρουν και άγονται πολλοί από τους ανθρώπους του. Τουλάχιστον, έστω και καθυστερημένα, ας κάνουν αυτό που οφείλουν. Να μιλήσουν και να στηρίξουν τα παιδιά που δίνουν αυτή τη στιγμή με τις δίκες τον δικό τους αγώνα.

Συγκεκριμένα η δήλωση της Ελένης Φιλίνη:

«Εγώ δεν το γνώριζα. Είχα ακούσει και παλαιότερα για μια πάρα κουλτουριάρικη ποιοτική σχολή, πριν από εμάς, δραματική που το ξέρουμε όλοι στον χώρο… Είναι τα μυστικά του χώρου, ας πούμε. Ο δάσκαλος ήταν με πολλούς μαθητές του, εξανάγκαζε τα παιδιά και έχουμε ακούσει τέτοια πάρα πολλά».

«Μπορεί να ήταν πολύ σπουδαίοι ηθοποιοί κάποιοι, αλλά για κάποια παιδιά είχαμε ακούσει ακόμα και για βιασμούς. Δηλαδή τα ακούσαμε αυτά, τα οποία βέβαια όλα έχουν σβηστεί. Μα τα ξέρουμε για διάφορους σκηνοθέτες και μιλάμε για αγόρια».

«Μιλάμε για μια μικρή μειονότητα στον χώρο του θεάτρου και με ενοχλεί γιατί χτυπήθηκε ο χώρος του θεάτρου τόσο και δεν κοιτάμε το γύρω».

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter