«Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα»: Μετά το δημοσίευμα του documentonews.gr απομακρύνουν τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής

«Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα»: Μετά το δημοσίευμα του documentonews.gr απομακρύνουν τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Πηγή: Facebook

Την απομάκρυνση του πρώην υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Β’ Πειραιά, Κώστας Νιζάμη, από την εκδήλωση της τελετής έναρξης των εκδηλώσεων στην «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η διοργανώτρια αρχή «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του documentonews.gr το οποίο και αναδείκνυε το ζήτημα.

«H “2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” ανακοινώνει την απομάκρυνση από την εκδήλωση της τελετής έναρξης ενός εξωτερικού συνεργάτη, ο οποίος έχει αναπτύξει στο παρελθόν πολιτική δραστηριότητα που δεν συνάδει με τις αρχές, τις αξίες και το δημοκρατικό ήθος του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και των πολιτών της Ελευσίνας. Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει την ομαλή ροή της τελετής έναρξης», αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, στην οποία και γνωστοποιείται η απομάκρυνση του υποψήφιου βουλευτή με τους νεοναζί στις εκλογές του 2019 από τη σχετική εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Τύπου της διοργανώτριας αρχής σε επικοινωνία που είχε με το documentonews.gr διαβεβαίωσε πως οι υπεύθυνοι το προγράμματος και όσοι εμπλέκονται στον σχεδιασμό του δεν γνώριζαν για τις σχέσεις του κ. Νιζάμη με το ναζιστικό μόρφωμα. Μάλιστα, στο πλαίσιο της ίδιας επικοινωνίας τονίστηκε από πλευράς διοργανώτριας αρχής ότι αν ήταν σε γνώση της η σχέση του εν λόγω ατόμου με την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση δεν θα προχωρούσε εξαρχής η συγκεκριμένη συνεργασία.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητο: Ομιλητής στην τελετή έναρξης για την «Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα» υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter