«Ελεύθερες παραλίες»: Μαζεύουν… νύχτα τις ξαπλώστρες στη Νάξο υπό τον φόβο ελέγχων (Photos)

«Ελεύθερες παραλίες»: Μαζεύουν… νύχτα τις ξαπλώστρες στη Νάξο υπό τον φόβο ελέγχων (Photos)
Πηγή φωτογραφίας: kathimerini.gr

Άρον – αρον αποσύρουν τα παραλιακά καταστήματα ξαπλώστρες και ομπρελοκαθίσματα από την παραλία Πλάκα της Νάξου, υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων, γεγονός που αποτελεί μια νίκη για το κίνημα των ελεύθερων παραλιών, το οποίο γιγαντώνεται και πλέον αφορά πολλά νησιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, περίοικοι αντιλήφθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης φορτηγά, τα οποία δεν είχαν πινακίδες, να μαζεύουν ξαπλώστρες από τις παραλιακές επιχειρήσεις. Το ίδιο συνεχίζεται και σήμερα τόσο στην Πλάκα, όσο και σε άλλες μεγάλες παραλίες της Νάξου, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα «η ξαφνική “εθελοντική” απόσυρση των επίπλων παραλίας από τα beach bar και τις ταβέρνες στις παραλίες» είναι πιθανό να συνδέεται με τον «φόβο (ή την πληροφορία) επικείμενου ελέγχου».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, μέχρι χθες οι επιχειρηματίες δήλωναν ότι είναι πλήρως νόμιμοι, αν και είχε προηγηθεί η πρόθεση του κινήματος επαναοικιοποίησης των παραλιών στο νησί, να παραδώσουν φάκελο στη δικαιοσύνη σχετικά με σχετικές παρανομίες σε παραλίες της Νάξου.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάληψη των παραλιών από ομπρελοκαθίσματα, πλέον μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολα προκειμένου να επιβληθούν οι αντίστοιχες κυρώσεις, καθώς, ακόμα κι αν αυτά σήμερα μαζευτούν, φωτογραφίες των προηγούμενων ημερών υπάρχουν παντού στο διαδίκτυο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter