Ελεύθεροι 37 από τους 44 προσαχθέντες για την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθεροι 37 από τους 44 προσαχθέντες για την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επτά αλλοδαποί συνελήφθησαν μετά την επίθεση από περίπου 30 άτομα, με βόμβες μολότοφ, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όχι για τις μολότοφ, αλλά επειδή φέρονται να βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Συνολικά προσήχθησαν 44 άτομα, εκ των οποίων οι 37 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τις τρεις βόμβες μολότοφ που έριξαν οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν αποκριάτικες στολές και μάσκες, προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Oι μολότοφ έπεσαν στην είσοδο του κτηρίου, κοντά στη θέση του φρουρού, καθώς και προς την Ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός που διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι δράστες μετά την επίθεση χάθηκαν στα γύρω στενά. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε ανακοίνωση που καταδικάζει την επίθεση και αναφέρει:

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους. 

Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων»

Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα κόμματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter