ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ

Ελεύθερος με εγγύηση πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου- Λήμνου

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης αποφάσισε να επιβάλει περιοριστικούς όρους και όχι προφυλάκιση

Ελεύθερος με εγγύηση 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του κάθε 1η και 15 το μήνα, αφέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, ο Θράσος Καλογρίδης, πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου- Λήμνου την περίοδο των «θαλασσοδανείων» (2000- 2004) κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο πρώην πρόεδρος είχε τεθεί πριν από 10 μέρες σε κατ' οίκον περιορισμό, μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα επί της προφυλάκισης ή της απελευθέρωσης με εγγύηση.

Με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκλεισε ο κύκλος των απολογιών 53 κατηγορουμένων για απιστία και συνέργεια σε απιστία, στο σκάνδαλο της νησιωτικής Συνεταιριστικής Τράπεζας, όλοι μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες. Από αυτούς πέραν, του πρώην προέδρου προφυλακίστηκε πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου γνωστός τουριστικός πράκτορας και στέλεχος του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Σημειώνεται ότι το αίτημα αποφυλάκισής του και αντικατάστασης με περιοριστικούς όρους απορρίφθηκε. Επίσης αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης με εγγύηση 120.000 ευρώ πρώην διευθυντής της Τράπεζας, επί της προφυλάκισης του οποίου υπήρξε επίσης διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα. Όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις έως και 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.