Ελεύθερος ο 14χρονος και οι υπόλοιποι μαθητές που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ (Photos)

Ελεύθερος ο 14χρονος και οι υπόλοιποι μαθητές που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ (Photos)

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον αρμόδιο ανακριτή οι μαθητές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

Μπροστά στο κτίριο 9 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων εξελίχθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που ο 14χρονος Βαγγέλης αφέθηκε ελεύθερος με τη συνοδεία της μητέρας του.

Βγαίνοντας από το κτίριο ο Βαγγέλης δήλωσε για την συμπαράσταση των συμμαθητών του «Είμαστε μια οικογένεια». Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.

Μπροστά στον ανακριτή εκτός από τον 14χρονο, σήμερα βρέθηκαν ακόμα 7 μαθητές.

Συμμαθητές και συμμαθήτριες του Βαγγέλη φώναζαν από νωρίς «Βαγγέλη θυμήσου, είμαστε μαζί σου» και «Βαγγέλη σε αγαπάμε», «για να τους ακούσει», όπως οι ίδιοι εξήγησαν. Στη συγκέντρωση ήρθαν μαθητές και από το Ίλιον όπου φοιτούν άλλοι από τους συλληφθέντες.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Καζάνι που βράζει η εκπαιδευτική κοινότητα

Καζάνι που βράζει θυμίζει η εκπαιδευτική κοινότητα μετά τη σύλληψη του μαθητή και γραμματέα του 15μελούς συμβουλίου του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο 14χρονος κρατήθηκε τέσσερις μέρες στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ και αναμένεται να περάσει σήμερα αυτόφωρο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Συνολικά, πέντε μαθητές που συνελήφθησαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου, κρατήθηκαν τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς, σύμφωνα με καταγγελίες, να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους, και οδηγούνται στα Δικαστήρια, με κατηγορίες σχετικά με επεισόδια.

Δείτε επίσης: Μαθητές – διαδηλωτές κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ τέσσερις ημέρες – Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια

Παράλληλα, πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τον 14χρονο. Μαθητές και γονείς έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον 14χρονο.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter