Ελεύθερος ο Αλ Αραϊμπί, η Ταϊλάνδη απέρριψε το αίτημα έκδοσης του στο Μπαχρέιν

Ελεύθερος ο Αλ Αραϊμπί, η Ταϊλάνδη απέρριψε το αίτημα έκδοσης του στο Μπαχρέιν

Ο δρόμος για την ελευθερία άνοιξε διάπλατα για τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή του Μπαχρέιν, Χακίμ Αλ Αραϊμπί, ο οποίος ζει εδώ και περίπου τρεις μήνες τη δική του περιπέτεια, κρατούμενος στις φυλακές της Ταϊλάνδης.

Ο Αραϊμπί έφυγε από το Μπαχρέιν το 2014 κι ζει από τότε μόνιμα στην Αυστραλία, αγωνιζόμενος στη Βέιλ της Μελβούρνης. Στο τέλος του περασμένου Νοέμβρη, πήγε οικογενειακώς για ολιγοήμερες διακοπές στην Ταϊλάνδη, αλλά συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος του Μπαχρέιν. Η αραβική χώρα, επιδίωκε την έκδοσή του, με τον ισχυρισμό ότι είχε σημαντικό ρόλο στις διαμαρτυρίες, οι οποίες είχαν ξεσπάσει στο Μπαχρέιν, ενώ ο παίκτης έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την έκθεση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη Νέα Υόρκη, ο Αραϊμπί βασανίστηκε από τις αρχές του Μπαχρέιν λόγω των πολιτικών δραστηριοτήτων του αδελφού του, ενώ οι αρχές της χώρας αρνούνται κάτι τέτοιο και όχι μόνο αυτό. Τον καταδίκασαν για βανδαλισμό αστυνομικού τμήματος στο Μπαχρέιν ερήμην του, σε φυλάκιση 10 ετών! Ο άτυχος ποδοσφαιριστής έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τηλεοπτική μετάδοση αγώνα, όπου αγωνιζόταν, τη στιγμή που υποτίθεται ότι έκανε βανδαλισμούς στο τμήμα, αλλά το καθεστώς της χώρας, όπως ήταν φυσικό, δεν το έλαβε υπόψιν του.

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση, η FIFA και πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν εκφράσει την ανησυχία τους και ζήτησαν από τις αρχές της Ταϊλάνδης, την επιστροφή του παίκτη στην Αυστραλία. Πιέσεις που τελικά έπιασαν τόπο, καθώς ο γενικός εισαγγελέας της Ταϊλάνδης, απέρριψε το αίτημα του Μπαχρέιν για την έκδοση του κι έτσι, αναμένεται σήμερα ή αύριο ο Αλ Αραϊμπί, να αφεθεί ελεύθερος και να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής στην Αυστραλία!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter