Ελεύθερος ο δημοσιογράφος Ιβάν Γκολουνόφ – Δεν αποδεικνύεται η κατηγορία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών

Ελεύθερος ο δημοσιογράφος Ιβάν Γκολουνόφ – Δεν αποδεικνύεται η κατηγορία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών

Ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ ανακοίνωσε ότι ελήφθη η απόφαση να σταματήσει η ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ, επειδή δεν αποδεικνύεται η συμμετοχή του σε διάπραξη αδικήματος.

Ο υπουργός προσέθεσε ότι ο δημοσιογράφος του ιστότοπου Meduza θα αφεθεί ελεύθερος καθώς αίρεται ο κατ’ οίκον περιορισμός του.

Ο Κολοκόλτσεφ θα ζητήσει επίσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι επικεφαλής δύο διευθύνσεων της αστυνομικής διεύθυνσης της Μόσχας.

Δείτε επίσης: Ανησυχία στο Κρεμλίνο μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ – «Κατασκευασμένη» η κατηγορία;

Το Κρεμλίνο αναφερόμενο, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τόσο εντός όσο και εκτός της Ρωσίας με τη σύλληψη του γνωστού Ρώσου ερευνητή δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ, ο οποίος κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε μια υπόθεση την οποία καταγγέλλει ως κατασκευασμένη και η οποία έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης, δήλωσε, χθες Δευτέρα, ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση, όπως και ότι η υπόθεση εγείρει πολλά ερωτήματα.

Η δήλωση αυτή του Κρεμλίνου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς τα πρώτα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων που έγιναν, έδειξαν ότι ο Γκολουνόφ δεν έχει σχέση με χρήση ναρκωτικών, ενώ η ίδια η αστυνομία παραδέχθηκε ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε, τις οποίες παρουσίασε ως προερχόμενες από τον τόπο του εγκλήματος και οι οποίες εικονίζουν ένα αληθινό εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών, δεν είχαν τραβηχτεί στο σπίτι του δημοσιογράφου, πράγμα που ενίσχυσε περαιτέρω τις υποψίες για χειραγώγηση της υπόθεσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η αστυνομία παραδεχόμενη ότι έκανε λάθος με τις φωτογραφίες αυτές, είπε ότι «τα λάθη είναι πιθανά». «Λάθη κάνουν και οι δημοσιογράφοι, όταν γράφουν διάφορα θέματα. Και μάλιστα πολλά», ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε αν κλονίσθηκε η εμπιστοσύνη του Κρεμλίνου προς το υπουργείο Εσωτερικών μετά το περιστατικό αυτό. Παράλληλα ο Πεσκόφ δήλωσε ότι στην υπόθεση Γκολουνόφ το Κρεμλίνο έχει ως αφετηρία την επίσημη πληροφόρηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter