Ελεύθερος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης – Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στο κρυσφύγετο

Ελεύθερος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης – Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στο κρυσφύγετο

Μετά από έξι μήνες αφέθηκε ελεύθερος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης! Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε έφοδος από την Αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων σε σημείο 4 χιλιόμετρα έξω από Ρέθυμνο προς τα Χανιά.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος, σώος, ωστόσο φανερά αδυνατισμένος, σκιά του εαυτού του.

Στη σύλληψη επτά ατόμων για την υπόθεση απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση έχει προσαχθεί και εξετάζεται ένα ακόμα άτομο. Παράλληλα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφέρεται στο Ρέθυμνο, όπου μεταβαίνει και η οικογένειά του.

Τα πρώτα του λόγια του επιχειρηματία ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην δύσκολη αυτή επιχείρηση.

«Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα», είπε ο ίδιος.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Περισσότερο από τρεις μήνες πριν, είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάποιους απο τους δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση έως ότου διασφαλίσουν απόλυτα τη ζωή και την ακεραιότητα του απαχθέντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρυσφύγετα.

Το τελευταίο ήταν στην εγκαταλελειμμένη μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου, περίπου 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου έγινε σήμερα η επιχείρηση με την ευτυχή κατάληξη.

Οι απαγωγείς κρατούσαν φυλακισμένο τον επιχειρηματία, δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, για να μην μπορεί να φύγει, ενώ τον πρόσεχε ένας από αυτούς.

Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν χτες να εντοπίσουν το κρυσφύγετο, όπου κρατείτο ο όμηρος, και χτες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή του κοινού ποινικού δικαίου, έληξε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς ούτε λύτρα καταβλήθηκαν, ούτε «άνοιξε ρουτθούνι», όπως λένε οι αστυνομικοί, και κυρίως ο επιχειρηματίας είναι πολύ καλά στην υγεία του, ενώ ο βασικός πυρήνας των δραστών είναι στα χέρια των Αρχών.

Έως στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και άλλες συλληψεις τόσο στην Κρήτη, όσο και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες είναι ντόπιοι, εκτός από έναν που είναι από τη Θεσσαλονίκη, υπήκοος FYROM, και φέρεται ότι είναι αυτός που φύλαγε το θύμα της απαγωγής. Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές για ποινικά αδικήματα.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρίσκεται αυτή την ώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, μαζί με τους συγγενείς του, οι οποίοι ειδοποιήθηκεν από την αστυνομία για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του ανθρώπου τους και έσπευσαν συγκινημένοι από το Ηράκλειο για να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους.

Ο 53χρονος είναι εμφανώς αδυνατισμένος (έχει χάσει τουλάχιστον 10 κιλά), αλλά πολύ καλά στην υγεία του, σωματικά και ψυχολογικά, ενώ τον εξετάζει ιατροδικαστής και αφού συνέλθει θα δώσει κατάθεση για να περιγράψει την εξάμηνη μαρτυρική ομηρεία του.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε ύστερα από πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, στην μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων όπου κρατείτο.

«Ήταν μια απρόσμενα ευκολότερη απ΄ ό,τι υπολογίζαμε επιχείρηση» δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση και κυρίως απελευθερώθηκε ο επιχειρηματίας χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ευτυχής για το τέλος της πολύκροτης υπόθεσης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η επιτυχία αυτή είναι πολλαπλή. Πρώτα απ΄ όλα ο άνθρωπος είναι πολύ καλά στην υγεία του. Δεν δόθηκαν λύτρα, δεν έγινε συμπλοκή και δεν χύθηκε αίμα. Εξουδετερώθηκε ένα σοβαρό εγκληματικό κύκλωμα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που εργάστηκαν μεθοδικά γι αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αποδείχτηκε ότι έχουμε μια αστυνομία αποτελεσματική, μεθοδική και με σεβασμό στον πολίτη και την ανθρώπινη ζωή».

Τα συγχαρητήριά του στον γενικό επιθεωρητή Κρήτης, υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη, και όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και ιδιαιτέρως στους απλούς αστυνομικούς, που εργάστηκαν γι αυτή την υπόθεση, εξέφρασε και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας.

«Ήταν μια επιχείρηση άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη και δεν μπορεί κανείς παρά να είναι περήφανος για την ποιότητα και την επαγγελματική δράση της Αστυνομίας» είπε ο κ. Τσουβάλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος πιθανότατα αύριο θα μεταβεί στην Κρήτη για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του από κοντά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter