Ελιγμοί Γεννηματά απέναντι σε πράσινους δελφίνους- Καταλύτης η εκδήλωση Ανδρέα Λοβέρδου

Ελιγμοί Γεννηματά απέναντι σε πράσινους δελφίνους- Καταλύτης η εκδήλωση Ανδρέα Λοβέρδου

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται η Χαριλάου Τρικούπη στις εσωκομματικές διεργασίες, ενόψει διεκδίκησης των σκήπτρων στο Κίνημα Αλλαγής.

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιζητά τον κατευνασμό, έστω και πρόσκαιρα, για τις εσωκομματικές τριβές αλλά η ανησυχία της δεν κοπάζει. Εχουν γίνει ..μετρ οι επιτελείς στη Χαριλάου Τρικούπη, στις ισορροπίες, καθώς, συνεχώς αντιμετωπίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών που διεκδικούν ηγετικό ρόλο στο κίνημα Αλλαγής. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ξέρει ότι οι πολιτικοί ελιγμοί είναι πλέον ζωτικό συστατικό στην εσωκομματική συμβίωση αλλά και στην κομματική έκφραση στο δημόσιο πεδίο.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη κια η Φώφη Γεννηματά προσπαθεί να μην τρέχει πίσω από τις εσωκομματικές εξελίξεις αλλά, εξ αντικειμένου, ξέρει ότι κάθε δημόσια παρέμβαση διεκδικητών για την προεδρία ενόψει του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ το Φθινόπωρο είναι πεδίο ζυμώσεων αλλά και ενίοτε εκτόξευσης πυρών ή αιχμών για την πορεία που ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ αλλά κια πλατφόρμας αντιπροτάσεων για άνοδο ποσοστών και πρόταση διακυβέρνησης.

Γι αυτό, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην διαδικτυακή εκδήλωση , που συνυπογράφουν η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, που λειτουργούν ως άτυποι εκφραστές της λεγόμενης φιλοΝΔ πτέρυγας εντός της Χαριλάου Τρικούπη. Για μια ακόμα φορά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, βρίσκεται στο επίκεντρο, με την συζήτηση (6.30 μμ, Δευτέρα 24.5.2021), για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Ερχεται λίγες ημέρες μετά τα …χτυποκάρδια στη Χαριλάου Τρικούπη, από τις διαφοροποιήσεις του στο ζήτημα της συνεπιμέλειας (ήταν υπέρ του νομοσχεδίου της ΝΔ σε αντίθεση με την επίσημη θέση), αλλά αποφεύχθηκε η ανοιχτή αντιπαράθεση (είχε προειδοποιήσει ότι θα απείχε), με τον ελιγμό Γεννηματά να αποχωρήσει το ΚΙΝΑΛ από την ψηφοφορία στη Βουλή. ίναι αξιοσημείωτο ότι συντονιστής στη συζήτηση είναι ο ιατρός Γιάννης Δατσέρης, ο οποίος συμμετέχει σε διεργασίες πολιτικών κινήσεων, με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και έχει επαφές με στελέχη κυρίως, από το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Ολοι τους, και ιδιαίτερα η Εύα Καϊλή και ο Γιάννης Δατσέρης έχουν στενές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ετσι, η Χαριλάου Τρικούπη έχει ανοίξει τις …αντένες της (Facebook, YouTube), σχετικά με τα πρόσωπα που πλαισιώνουν την αποδοχή της διαδικτυακής πρόσκλησης αλλά και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων στην εκδήλωση. Πάντως, ήδη λίγες ώρες πριν από την συζήτηση για τα εξωτερικά θέματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσε να πάρει θέση σχετικά με την αεροπειρατεία και την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Εγραψε στο λογιαρισμό του στο twitter «Αεροπειρατεία σε βάρος κράτους-μέλους της ΕΕ; Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Πρέπει η αντίδραση της ΕΕ να είναι αυστηρότατη, έτσι ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί». Νωρίτερα, στο twitter είχε αναρτήσει δήλωση για το ζήτημα της αεροπειρατείας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών). Σε αυτή, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου , καταδικάζει με αυστηρό τρόπο την πρακτική της Λευκορωσίας .

Μάλιστα, σημειώνει ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να επιτρέπει να γίνονται τέτοιες πράξεις χωρίς να υπάρχουν συνέπειες,

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter