Ελισάβετ για Χάρι και Μέγκαν: Σέβομαι την απόφασή τους – Τέλος η χρηματοδότησή τους

Ελισάβετ για Χάρι και Μέγκαν: Σέβομαι την απόφασή τους – Τέλος η χρηματοδότησή τους

Η βασίλισσα Ελισάβετ, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, ότι σέβεται την απόφαση που πήρε το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν (οι οποίοι παραιτήθηκαν από τα βασιλικά του καθήκοντα), ωστόσο τόνισε ότι από εδώ και το εξής, η χρηματοδότηση από τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας θα κοπεί.

Η… κρίση που έχει ξεσπάσει στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας έπειτα από την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ φαίνεται ότι οδεύει προς τη λύση, έπειτα από την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι το βράδυ της Δευτέρας, στην οποία γνωστοποιήθηκαν οι διαθέσεις της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το BBC, η βασίλισσα έδωσε τη συγκατάθεσή της σε μία περίοδο προσαρμογής στην οποία ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ (Χάρι και Μέγκαν) θα μπορούν να περνούν τον χρόνο τους τόσο στον Καναδά, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, η Ελισάβετ τόνισε ότι υποστηρίζει πλήρως τις επιθυμίες του ζεύγους, αν και «θα προτιμούσε να τους δει να παραμένουν πλήρη μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Το BBC σημειώνει ότι υπάρχει ακόμη αρκετή γραφειοκρατική δουλειά για να διευθετηθούν τα σύνθετα ζητήματα, αλλά όπως τόνισε η Ελισάβετ, υπάρχει ελπίδα να λυθούν τα πάντα και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες. 

Η ανακοίνωση

«Σήμερα, η οικογένειά μου είχε εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς μου. Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουν πλήρως  την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν και την επιθυμία τους να αρχίσουν μία νέα ζωή. Ωστόσο, θα προτιμούσαμε να τους δούμε να παραμένουν μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κατανοούμε όμως και σεβόμαστε την επιθυμία τους να ζήσουν μία πιο ανεξάρτητη ζωή, παραμένοντας ωστόσο ένα πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν να στηρίζονται στη χρηματοδότηση από τον βρετανικό λαό. Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει μία περίοδος μετάβασης στην οποία ο Χάρι και η Μέγκαν θα περάσουν χρόνο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter