Εληξε η απεργία στο Χόλιγουντ με ιστορική νίκη των ηθοποιών

Εληξε η απεργία στο Χόλιγουντ με ιστορική νίκη των ηθοποιών

Λευκός καπνός βγήκε μεταξύ των ηθοποιών και των στούντιο παραγωγής του Χόλιγουντ με κατοχύρωση νέας πολυετούς σύμβασης. Η συμφωνία κάνει λόγο για αποζημιώσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από τα κέρδη καθώς και προστασία κατά της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης από τις εταιρείες παραγωγής.

Η Φραν Ντρέσερ, πρόεδρος του συνδικάτου και το SAG-AFTRA –που εκπροσωπεί  περίπου 160.000 καλλιτέχνες και επαγγελματίες – δέχτηκαν με ενθουσιασμό τη συμφωνία επικυρώνοντάς την με ποσοστό άνω του 78%.

«Είναι μια χρυσή εποχή για το SAG-AFTRA και το συνδικάτο μας ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρό».

Στο πλευρό των ηθοποιών φαίνεται μέχρι στιγμής να στέκεται η Συμμαχία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών (AMPTP), που αντιπροσωπεύει τα Netflix, Walt Disney και άλλα στούντιο.

Σε ανακοίνωση της η AMPTP υπογραμμίζει «Με την ψήφο αυτή, η βιομηχανία και οι εργαζόμενοί της θα μπορέσουν να επανέλθουν δριμύτεροι».

Οι ηθοποιοί ξεκίνησαν την απεργία τους στις 14 Ιουλίου 2023, περίπου 2 μήνες μετά των σεναριογράφων. Μεταξύ άλλων διεκδικούσαν καλύτερες αμοιβές και εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Από το 1960 ήταν η πρώτη φορά που και τα δύο συνδικάτα πραγματοποίησαν από κοινού απεργία. Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων ήταν να παραλύσει πρακτικά η παραγωγή τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών και να επηρεαστούν επιχειρήσεις στην παγκόσμια βιομηχανία θεάματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter