Έληξε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Δ. Αττική μετά τα επεισόδια για τον 16χρονο- Επτά συλλήψεις

Έληξε πριν λίγη ώρα η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε δεκάδες σπίτια όπου κατοικούν Ρομά σε Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο επιχείρησης για την εύρεση «υπευθύνων» για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τον πυροβολισμού του 16χρονο Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικοί των ομάδων ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ πραγματοποίησαν εφόδους σε δεκάδες σπίτια όπου κατοικούν Ρομά, με αποτέλεσμα τη σύλληψη επτά ατόμων για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής, με ομάδες Ρομά να στήνουν οδοφράγματα, να ανάβουν φωτιές και να ρίχνουν αντικείμενα. Σοβαρή πυρκαγιά ξέσπασε κατάστημα με ελαστικά στον Ασπρόπυργο, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ. Στις 23:20, περίπου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε και πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στα Άνω Λιόσια, αφού πρώτα κατέβασε κάτω τον οδηγό, ο οποίος στη συνέχεια οδηγήθηκε προληπτικά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Άλλα δύο αστικά λεωφορεία που εκτελούσαν επίσης δρομολόγιο στη περιοχή του Μενιδίου, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Δυτική Αττική μετά τα επεισόδια για τον 16χρονο

Ετικέτες