Ελλάδα 2021 : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει νέους… φρουρούς του 1821 και της Γιάννας Αγγελοπούλου

Ελλάδα 2021 : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει νέους… φρουρούς του 1821 και της Γιάννας Αγγελοπούλου

Ενισχύεται με προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, των τεχνών και της πολιτικής η Ολομέλεια της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στην οποία επικεφαλής είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να προσθέσει κι άλλα δώδεκα μέλη, πέραν των 31 που είχε καλέσει τον περασμένο Νοέμβριο να μετάσχουν στην επιτροπή-έτσι φτάνουν στα 44 τα μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (μαζί με την πρόεδρο της). 

Στα νέα μέλη περιλαμβάνονται ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Παναγιώτης Χηνοφώτης. Την ίδια ώρα, ενισχύονται οι ψίθυροι που θέλουν την πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου να είναι δυσαρεστημένη από το ασφυκτικό κλοιό που δημιουργεί το πρωθυπουργικό περιβάλλον, με πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δώδεκα προσωπικότητες που πρόσθεσε ως μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με απόφασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι:

– Ο Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος 

– Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου 

– Ο Καθηγητής Υπολογιστικών Συστημάτων & Εφαρμογών Πληροφορικής , Πρόεδρος στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστήμιο, Νικόλαος-Γρηγόριος Κανελλόπουλος

– Ο ιστορικός τέχνης και τεχνοκριτικός, ερευνητής Νικόλαος Π. Παΐσιος

– Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου

– Ο ομότιμος καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξιος Αλ. Πολίτης

– Ο Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών (Έδρα Γιώργου Σεφέρη) και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Παναγιώτης Αν. Ροϊλός

– Ο ζωγράφος Γεώργιος Ρόρρης

– Ο μουσικοσυνθέτης και στιχουργός Διονύσης Σαββόπουλος

– Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας 

– Ο ομότιμος καθηγητής ομότιμος καθηγητής της Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

– Ο ναύαρχος ε.α., επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχές Νοεμβρίου 2019, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει τα πρώτα 31 ονόματα προσωπικοτήτων που ορίστηκαν ως μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Είχε ορίσει ως μέλη ιστορικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς επιστήμονες , ακαδημαϊκούς όπως οι ιστορικοί Mark Mazower, Roderick Beaton, Richard Clogg , η βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, ο ομότιμος καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Πασχάλης Κιτρομιλίδης.

Επίσης, είχε ανακοινώσει ότι μετέχουν ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κώστας Κωστής, οι ιστορικοί Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη, Ιωάννα Λαλιώτου , Στάθης Καλύβας , Δημήτρης Γόντικας, o ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννης Βούλγαρης, ο ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών London School of Economics (LSE) Νίκος Μουζέλης και ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών Αριστείδης Χατζής.

Ως μέλη επίσης ορίστηκαν οι πανεπιστημιακοί από τον τομέα των οικονομικών Βασίλης Ράπανος και Ναπολέων Μαραβέγιας , ενώ από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών οι Σταύρος Ζουμπουλάκης, Θεόδωρος Κουρεντζής, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρης Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Καμηλάκη. Στην Επιτροπή μετέχει επίσης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, πανεπιστημιακοί από το χώρο των Μαθηματικών, της Ιατρικής και της τεχνολογίας είναι οι Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Ιωάννης Ταρνανάς ενώ τον τομέα της καινοτομίας εκπροσωπούν ο Μάρκος Βερέμης και ο Γκρέγκορι Παπαδόπουλος.

Η προσθήκη των δώδεκα μελών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και ο ορισμός των προσώπων έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με απόφασή του, την οποία υπέγραψε χθες (αριθμ.Υ 8-19.2.2020/ΦΕΚ Α΄, αριθμ. φύλ. 529/20-2-2020).

Σύμφωνα με τα ισχύοντα για την Ολομέλεια της Επιτροπής, η σύνθεσή της , συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου, δεν δύναται να υπερβαίνει τα σαράντα πέντε μέλη. Η Ολομέλεια είναι αρμόδια για τον γενικό σχεδιασμό και τη χάραξη της πολιτικής της Επιτροπής, για την έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας της, εφόσον απαιτηθεί, και για την εισήγηση προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο επιμέρους προτάσεων και δράσεων για την επίτευξη των σκοπών της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter