Ελλάδα – Αυστραλία: Σε ισχύ η βίζα διακοπών με δικαίωμα εργασίας για νέους

Ελλάδα – Αυστραλία: Σε ισχύ η βίζα διακοπών με δικαίωμα εργασίας για νέους

Από 1ης Ιουλίου θα τεθεί σε ισχύ η διμερής συμφωνία μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία, νέοι από την Ελλάδα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν διακοπές και να εργαστούν, στην Αυστραλία.

Με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών στην Αυστραλία, Τέρενς Κουίκ, η αυστραλιανή κυβέρνηση, ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της διμερούς συμφωνίας, με την Ελλάδα, η οποία θα επιτρέπει σε νέους Αυστραλούς, να εργαστούν κάνοντας διακοπές στην Ελλάδα και αντίστοιχα σε Έλληνες να κάνουν το ίδιο στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η Work and Holiday Visa (βίζα διακοπών με δικαίωμα εργασίας) ή visa 462 προβλέπει ότι 500 νέοι Έλληνες ηλικίας 18 έως 30 ετών θα μπορούν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό για 12 μήνες έχοντας παράλληλα το δικαίωμα να εργαστούν.

Να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι οι διεργασίες για αυτή τη συμφωνία έχουν ξεκινήσει από το 2014 και το 2015 πέρασε με πλειοψηφία και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έχει μέχρι στιγμής τεθεί σε ισχύ.

«Η Αυστραλία έχει μια ιδιαίτερα φιλική σχέση με την Ελλάδα και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ελληνικής πλευράς για τη βίζα. Το πρόγραμμα αυτό, θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες για εργασία και ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων, μεταξύ των δύο χωρών,» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Αυστραλός Υπουργός Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικών υποθέσεων, David Coleman.

«Μας πήρε αρκετό καιρό» σχολίασε χθες ο κ. Κουίκ, μιλώντας στην δεξίωση που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Μελβούρνη, με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο υφυπουργός, μίλησε επίσης, για την επαναφορά του προγράμματος καλοκαιρινών διακοπών για τα παιδιά ελληνικής καταγωγής από την Αυστραλία αλλά και για την πρόταση που αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού η οποία, όπως είπε, «θα πρέπει να παραδοθεί στη Βουλή τις επόμενες δέκα μέρες».

Οι Έλληνες νέοι που θα καταθέσουν αίτηση για την απόκτηση της συγκεκριμένης βίζας, θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν για ακόμα μία ετήσια ανανέωση της ίδιας βίζας, με την προϋπόθεση ότι για έξι μήνες, κατά τον δεύτερο χρόνο παραμονής τους στην Αυστραλία, θα υποχρεούνται να κάνουν συγκεκριμένες εργασίες σε Αυστραλιανά επαρχιακά κέντρα.

Η Ελλάδα, θα γίνει η 43η χώρα που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Working Holiday Maker» της Αυστραλιανής κυβέρνησης.

Πηγή: sbs.com.au

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter