Ελλάδα: Μεσαίωνας 2021

Ελλάδα: Μεσαίωνας 2021
A woman walks in the cloister of the Naumburg cathedral during a media presentation after winning the World Heritage designation in Naumburg, eastern Germany, Wednesday, July 4, 2018. The Naumburg Cathedral, one of the most important sacred cultural monuments from the High Middle Ages, was added to the UNESCO List of World Heritage in the Bahraini capital Manama last Sunday. The cathedral, which was built some 800 years ago, between 1213 and 1250, is famous for its mix of Romanesque and Gothic architecture as well as its sculptures inside. (AP Photo/Jens Meyer)

Το πόσο γρήγορα επιστρέφει η ελληνική κοινωνία σε συνθήκες και νοοτροπίες δεκάδων χρόνων πίσω που όλοι πίστευαν ότι τις είχαμε ξεπεράσει, δεν μπορεί κανείς να φανταστεί.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, από την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κέρδισαν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, ξεκίνησε μια βίαιη μεταφορά σε κοινωνικές καταστάσεις που για όσους γεννήθηκαν μετά το 1980 ήταν άγνωστες και τις είχαν μόνο ακούσει ή διαβάσει.

Δυστυχώς ο Διαφωτισμός ακούμπησε ξώφαλτσα την ελληνική κοινωνία. Οι ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις τοποθετούν με υπέρβαση την Ελλάδα στη Δύση. Ενας βαθύς συντηρητισμός διαπερνά κάθετα την ελληνική κοινωνία ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης.

Τα δεδομένα δυστυχώς είναι πολλά και από τον Ιούλιο του 2019 έχουν γίνει πολλά περισσότερα. Γυναικοκτονίες που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αριθμό, άρνηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, έξαρση της βίας στα σχολεία, αρνητές του κορονοϊού και της χρησιμότητας του εμβολιασμού παρά τους περισσότερους από 20.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Εκκλησία που με τεράστια καθυστέρηση ψελλίζει συστάσεις για εμβολιασμό, ενώ θεώρησε βέβηλο το σκίτσο του καθηγητή Μόσιαλου για τον κρίνο, την Παναγία και το εμβόλιο κατά της πανδημίας.

Και καλά η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι η πιο οπισθοδρομική της χριστιανικής θρησκείας. Το ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Αδωνης Γεωργιάδης και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πήραν τη σκυτάλη από την Ιερά Σύνοδο στην κριτική δείχνει ότι πολλοί από τους πολιτικούς ταγούς της χώρας δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με την πολιτική που εφαρμόζουν στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Κοινωνία γυρνούν συνειδητά την Ελλάδα στον μεσαίωνα, προκρίνοντας τον φόβο για την κοινωνία με στόχο την πλήρη απενεργοποίησή της.

Αυτό επιθυμούν, το προπαγάνδιζαν προεκλογικά και το εφαρμόζουν εδώ και δυόμιση χρόνια με φανατισμό.

Την πορεία αυτή μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας που σήμερα βρίσκονται σε άμυνα μπορούν  να σταματήσουν.

Αρκεί να το συνειδητοποιήσουν γρήγορα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter