Ελλάδα: Όχι σε πρόωρες εκλογές λέεει το 62%

Ελλάδα: Όχι σε πρόωρες εκλογές λέεει το 62%

Η τηλεφωνική έρευνα της Prorata που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία για τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο το 32% των πολιτών εμφανίζεται να συμφωνεί με τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες, έναντι 62% που δεν επιθυμούν να προσφύγουν στις κάλπες. Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εκλογές σχεδόν καθημερινά, έχει μεν συσπειρώσει τους ήδη οπαδούς του, αλλά δεν καταφέρνει να διευρύνει την επιρροή του στο υπόλοιπο εκλογικό σώμα.

Και αυτό συνδέεται με την εμφανώς θετική υποδοχή της χορήγησης ειδικού βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους που δείχνει η έρευνα, με μόνο το 30% να κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το μέτρο.

Ακόμα θερμότερη υποδοχή φαίνεται να έχει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου. Το ποσοστό που δυσφορεί με το συγκεκριμένοι μέτρο πέφτει στο 23%.

Αναλυτικά στην έρευνα της Prorata στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα θα δείτε:

– Οι απαντήσεις που δίνονται για το ρίσκο της κυβέρνησης σε σχέση με την επιτήρηση της χώρας από τους δανειστές.

– Οι απαντήσεις για αν το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα μέτρα αποτελούν ή όχι ένα πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ.

– Οι απαντήσεις για το εάν είναι υπέρ ή όχι της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών και αν συμφωνούν με την παραχώρηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική και συμμετείχαν 1.000 άτομα άνω των 17 ετών. Πραγματοποιήθηκε 12 και 13 Δεκεμβρίου 2016.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter