Ελλάδα: Πρωτιά και στον αντισημιτισμό

Ελλάδα: Πρωτιά και στον αντισημιτισμό

Tραγικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τον αντισημιτισμό στη χώρα μας.  Σύμφωνα με έρευνα που ανατέθηκε στην Action & Protection League(APL), εταίρο της  EJA, για το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης (EJA) σε 16 κράτη η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση μεταξύ αυτών, ακολουθούμενη από την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Το 36% των Ελλήνων και των Πολωνών και το 30% των Ούγγρων θεωρούν πως «οι Εβραίοι δεν θα είναι ποτέ ικανοί να ενσωματωθούν πλήρως στην κοινωνία».

Ένα μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων – πάνω από ένας στους δύο- ή 58% πιστεύει πως ένα «μυστικό εβραϊκό δίκτυο επηρεάζει τις πολιτικές και οικονομικές υποθέσεις στον κόσμο». Το αντίστοιχο ποσοστό στους Ούγγρους είναι 39% και στους Σλοβάκους 34% σύμφωνα με την έρευνα σε 16.000 άτομα.

Όσον αφορά τα συναισθήματα προς τους Εβραίους, περίπου το 36% των Ελλήνων, το 27% των Ούγγρων και το 23% των Πολωνών δήλωσαν πως τρέφουν «μάλλον αρνητικά συναισθήματα».

Να σημειωθεί πως το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία είναι 11%, στη Γαλλία 8%, 3% στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και 2% στην Ολλανδία. Στις 3 αυτές τελευταίες χώρες η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος είναι και πιο περιορισμένη.

Επίσης, το 28% των Ελλήνων, το 26% των Πολωνών και το 25% των Αυστριακών δήλωσαν πως έχουν αποστροφή προς τους Εβραίος λόγω των πολιτικών του Ισραήλ.

Ο ιδρυτής του APL, ραβίνος Σλόμο Κοβς σημείωσε ωστόσο πως η έρευνα αναφέρεται στις προκαταλήψεις χωρίς να λάβει υπόψη της τον αριθμό των αντισημιτικών επεισοδίων και επιθέσεων.

«Για παράδειγμα, η Ελλάδα ξεχωρίζει ως χώρα όπου οι προκαταλήψεις υπάρχουν όμως δεν πιστεύω πως είναι η λιγότερο ασφαλής χώρα για τους Εβραίους» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter