Ελλαδιστάν 2021: Το επιτελικό κράτος τα έκανε «θάλασσα»

Ελλαδιστάν 2021: Το επιτελικό κράτος τα έκανε «θάλασσα»

Πλημμυρισμένα σχολεία με μαθητές να φτιάχνουν μέχρι και «γέφυρες» με θρανία για να φύγουν, αστικό λεωφορείο να βουλιάζει κυριολεκτικά στη παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος από τη νεροποντή, πανεπιστημιακά ιδρύματα να πλημμυρίζουν, περιοχές να τις «καταπίνει» κυριολεκτικά η κακοκαιρία «Μπάλλος» είναι μόνο μερικές από τις τραγικές εικόνες που καταγράφηκαν την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στο «Ελλαδιστάν» εν έτη 2021.

Ναι, καλά διαβάσετε, Ελλαδιστάν! Γιατί σε τι διαφέρουμε από χώρες της Ινδίας ή της Αφρικής; Εικόνες που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια βλέπαμε στην τηλεόραση, καταγράφηκαν και στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες. Μα θα μου πείτε πώς να τα βάλεις με τη φύση; Είμαι σίγουρος ότι στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται δικαιολογίες του τύπου «έριξε τόσα χιλιοστά νερού», «έβρεξε περισσότερο από ποτέ στην Αττική», «πώς να τα βάλεις με την κλιματική αλλαγή» και τα λοιπά και τα λοιπά.

Ρε πάτε καλά; Τι κάνετε όλο αυτό το διάστημα; Την κακοκαιρία Μπάλλος τη περιμέναμε και την ακούγαμε εδώ και μέρες. Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποίησε η Περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία υποτίθεται για να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Το αποτέλεσμα; μηδέν εις το πηλίκο. Ακόμη και στην Εύβοια, όπου έγιναν και εκκενώσεις οι άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται και ύστερα πλημμύρισαν ακούγοντας μάλιστα την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τους λέει με περίσσιο θράσος «πως οι πλημμύρες δε σχετίζονται με τις φωτιές» και «πώς να τα βάλουμε με τον Θεό;».

Ερώτηση κρίσεως: Τότε γιατί υπάρχει κράτος, γιατί υπάρχει η Πολιτική Προστασία, γιατί υπάρχει κυβέρνηση; Τι κάνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Στυλιανίδης;

Θα πει εύλογα κάποιος ότι με την κλιματική αλλαγή δεν μπορείς να τα βάλεις. Σίγουρα δεν μπορείς. Μπορείς όμως να πάρεις μέτρα, να ξεβουλώσεις τα βουλωμένα φρεάτια, να δώσεις λεφτά για αντιπλημμυρικά έργα, να έχεις οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και όχι απλά να κάνεις εκκενώσεις και να στέλνεις ένα τυπικό μήνυμα από το 112, να προστατέψεις περιοχές που πρόσφατα έχουν υποστεί παρόμοια καταστροφή ή έχουν καεί σχεδόν ολοκληρωτικά και ξέρεις ότι στην πρώτη καταιγίδα κινδυνεύουν άμεσα.

Η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και σχεδιασμού δεν αφήνει περιθώριο να ακουστούν πάλι δικαιολογίες περί πρωτόγνωρων καιρικών συνθηκών. Δεν σας παίρνει άλλο!

Πραγματικά η κοινωνία έχει κουραστεί από τις δικαιολογίες και τις υπεκφυγές της τωρινής, αλλά και των προηγουμένων κυβερνήσεων. Πέρα από την ατομική ευθύνη και τα μισόλογα δεν ακούμε τίποτα άλλο. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες γιατί, δυο ολόκληρους μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, τα αντιδιαβρωτικά έργα όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά ελάχιστα έχουν ξεκινήσει. Δυο μήνες μετά δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, ούτε οι αντιπλημμυρικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί.

Το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια και στους δήμους και το αντίστροφο χρησιμοποιείται ως μέσο παραπλάνησης της κοινωνίας. Δώστε επιτέλους λεφτά για αντιπλημμυρικά, καθώς είναι θέμα χρόνου να έχουμε μία νέα «Μάνδρα».

Καλή η πρόληψη, αλλά χρειάζονται επιτέλους και ουσιαστικά έργα. Όσο δεν τα κάνετε, τόσο θα αυξάνεται και ο κίνδυνος για απώλεια συνανθρώπων μας. Αλλιώς δεν αργεί η μέρα που η κοινωνία θα σας γυρίσει μια και καλή την πλάτη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter