Ελλάς Ελλήνων ανέργων

Ελλάς Ελλήνων ανέργων

Κάθε μέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας επιφυλάσσει και μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ειδικά για τον χώρο της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων το μέλλον προμηνύεται δραματικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κυβερνούν τη χώρα εν μέσω της πανδημίας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Με ΠΝΠ προωθούν λογικές μερικής εργασίας σε μια υπεργολαβική οικονομία που είναι δεδομένο ότι θα εκτινάξει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ θα στείλει τα επόμενα χρόνια το 60% του ελληνικού πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Χρησιμοποιώντας τον φόβο για τον ιό κατάφεραν να κλείσουν τον πληθυσμό στο σπίτι του και χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις να περάσουν μέτρα που πριν από μερικούς μόλις μήνες θα φαίνονταν αδιανόητα. Σε μια οικονομία που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό και στις υπηρεσίες, χωρίς πρωτογενή και βιομηχανική παραγωγή, με αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα να εισάγονται από το εξωτερικό, η κρίση που έρχεται θα είναι δομική και θα ξεπεράσει, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ακόμη και αυτή που έζησε η ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολουθώντας τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές νομοθέτησε ακόμη και τη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού όχι μόνο σε εταιρείες του ίδιου ομίλου αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις. 

Είναι πλέον δεδομένο ότι οδηγούμαστε σε συνθήκες μερικής ανεργίας, θα έχουμε δηλαδή άνεργο εργατικό δυναμικό που θα χρησιμοποιείται μερικές ώρες την ημέρα ή μερικές ώρες την εβδομάδα. Θα έχουμε ανέργους χωρίς επιδόματα ανεργίας και φτωχούς εργαζόμενους. 

Αυτό δυστυχώς είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό. Μια κοινωνίακολαστήριο αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter