Ελλάς, Ελλήνων δημοσκόπων…

Ελλάς, Ελλήνων δημοσκόπων…
Φωτογραφία: Instagram.com/ patsisandreas

Τελικά πάλι πέσαμε από τα σύννεφα… και το κυριότερο είναι ότι κάποιος νέος Πάτσης στα Γρεβενά (στα όποια Γρεβενά ζητώ συγνώμη από τους Γρεβενιώτες) θα τρίβει τα χέρια του τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές για τη θέση που χηρεύει… μέχρι να πέσουμε από το επόμενο συννεφάκι.

Μέχρι να αντιληφθούμε ότι το μείζον είναι η αυστηρή λογοδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, η ενεργοποίηση της ανεξάρτητης (λέμε τώρα) Δικαιοσύνης, των θεσμικών φρένων όπως οι διάφορες επιτροπές και να αφήσουμε τη δημοσιογραφία ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της…

Με απλά Ελληνικά η αποκομματικοποίηση των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας…

Όσο  για τη ΝΔ απλά ήταν και παραμένει το κόμμα με τις δυνατότερες ρίζες εντός του βαθέως κράτους, με οικογενειοκρατία και πυραμιδική στελέχωση όπου στην κορυφή βρίσκονται συγκεκριμένα τζάκια και παγιωμένους μηχανισμούς διαιώνισης της εξουσίας και διανομής της πίτας και κύριο υπαίτιο της εκτεταμένης διαφθοράς και διαπλοκής που μαστίζει τη χώρα.

Το γεγονός ότι επί Κυριάκου Μητσοτάκη το πρόβλημα επιχειρείται να βαφτιστεί σε κολυμπήθρα «αριστείας» και επιτελικού κράτους μόνο ως αστείο ακούγεται για εκείνους που θεωρούν το δημόσιο ταμείο προσωπικό τους φέουδο. Στο κάτω, κάτω είναι πάρα πολλά για να τα καταπιούν πλέον ακόμη και οι ίδιοι.

Από τη «σκευωρία» Novartis μέχρι τα αδιευκρίνιστα και τα 500ευρα της πεθεράς μεσολάβησαν κοντά 7 δισ. απευθείας αναθέσεις, χιλιάδες μετακλητοί και ειδικοί φρουροί (δικά μας παιδιά) και χοντράδες Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει τύπου Pricewaterhouse δουλίτσες με το Ταμείο Ανάκαμψης, για να μη βάλω και τον Μίχο μέσα κι αρχίσουν τα περί  στοχοποίησης. Αλλά αυτό δεν ονομάζεται ανάπτυξη. Ρεσάλτο στα δημόσια και ευρωπαϊκά ταμεία ονομάζεται. Δεν είναι υγιής οικονομική δραστηριότητα αλλά παρασιτική παραοικονομία στις παρυφές του ποινικού κώδικα και πολλές φορές κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα.

Ένα σκάνδαλο την ημέρα παράγει πλέον το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη! Περισσότερα κι απ’ όσα μπορεί να καταναλώσει το μέσο κόμμα. Όμως η ΝΔ ανεπηρέαστη. Ο Μπόρις έπεσε για δύο κορονοπάρτι, η Λίζ για ένα πρόγραμμα που δεν έκανε πράξη, σε όλο τον πλανήτη τα σκάνδαλα είναι σκάνδαλα. Εδώ ο Κυριάκος έχει παντρευτεί το δημοσκοπικό «ποιος είναι ο πιο κατάλληλο πρωθυπουργός» και η δις ημερησίως σκανδαλοπληγείσα ΝΔ έχει καβατζώσει τις 13% μονάδες διαφορά! Όσο μεγαλύτερο είναι το σκάνδαλο τόσο μεγαλύτερη και η δημοφιλία της. Μαζί πάνε αυτά, τα σκάνδαλα στα σκάνδαλα και οι ακαθαρσίες στους απόπατους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter