Ελλάς το μεγαλείο σου: Παλαιά Επίδαυρος – Ιστορίες κορονοϊου

Ελλάς το μεγαλείο σου: Παλαιά Επίδαυρος – Ιστορίες κορονοϊου

Αρχαία Επίδαυρος. Προορισμός τουριστικός, καλλιτεχνικός. Αρχαία θέατρα, μεγάλο και μικρό. Φεστιβάλ, έστω και λειψό, παραστάσεις, ηθοποιοί και συντελεστές που πάνε κι έρχονται (μετά την Επίδαυρο περιοδεύουν ανά την Ελλάδα). Υψηλοί επισκέπτες στις παραστάσεις, πρωθυπουργοί, υπουργοί, υγειονομικές αρχές (Σ. Τσιόδρας) κ.λ.π. 

Θα περίμενε κανείς ότι σ’ αυτήν ειδικά την περιοχή η μέριμνα για τήρηση των μέτρων ασφαλείας να είναι επαυξημένη. Κι ενώ οι παραστάσεις διεξάγονται στα θέατρα με τρόπο υποδειγματικό, καταγγελίες από πολίτες λένε ότι κάποιοι, ελάχιστοι, στο χωριό της αρχαίας Επιδαύρου περί άλλων τυρβάζουν ακυρώνοντας όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του Φεστιβάλ.

Πρώτο το Documentonews δημοσίευσε χτες την είδηση για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που θορύβησε τους κατοίκους αλλά και πολλούς τουρίστες στην γύρω περιοχή. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Documentonews πενήντα κάτοικοι επιδεικνύοντας υπεύθυνη στάση έσπευσαν ανήσυχοι να υποβληθούν σε τεστ.

Μάλιστα ήδη τα περισσότερα αποτελέσματα έχουν βγει και είναι αρνητικά. Δυστυχώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, την ίδια ώρα καταγγελίες αλλά και επιτόπια έρευνα από συντάκτη της εφημερίδας, δείχνει ότι συγκεκριμένο μαγαζί της περιοχής δεν τηρεί όλα τα υποχρεωτικά μέτρα ασφαλείας που έχει θέσει η Πολιτεία. Μπιτς μπαρ; Κλαμπ; Ξενοδοχείο; Σε κάθε περίπτωση ένας χώρος που δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας θέτοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους και όχι μόνο. Οι καταγγέλλοντες ανέφεραν ότι σημειώνεται μεγάλος συνωστισμός και από τα μεσάνυχτα μετατρέπεται σε κλασικό ορθάδικο.

Το χτεσινό μας δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση κάποιου κυρίου ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση τηλεφωνούσε διαρκώς στα γραφεία μας ζητώντας εξηγήσεις. Σαν να είχε αναγνωρίσει στο δημοσίευμα τον εαυτό του ως ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου καταστήματος (γιατί άραγε;), απαιτούσε να πληροφορηθεί τις δημοσιογραφικές πηγές μας (!) υποστηρίζοντας ότι γράφουμε ανακρίβειες καθώς συγκεκριμένος ανταγωνιστής του (άλλο μπιτς μπαρ;) τον επιβουλεύεται, επικαλούμενος μάλιστα την καλή μαρτυρία αστυνομικών αρχών της περιοχής -οι οποίες σημειωτέον πολλές φορές έχουν ειδοποιηθεί να επέμβουν μετά από καταγγελίες πολιτών. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι η πρεμούρα κάποιων να σπεύσουν να μας δηλώσουν «εγώ είμαι εντάξει, με επιβουλεύονται ανταγωνιστές» ή «δεν πήγα στο συγκεκριμένο μέρος το Σάββατο» είναι κωμική.

Λες και το θέμα δεν είναι τα κρούσματα και η ανησυχία της μετάδοσης του ιού. Λες και το θέμα δεν είναι πώς θα προστατευτεί η περιοχή αλλά το πώς θα αποποιηθούμε τις ευθύνες μας. Ελλάς το μεγαλείο σου!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακόμα και το πρωθυπουργικό γραφείο έχει ενημερωθεί για την εν λόγω κατάσταση εδώ και αρκετές μέρες.

Εθνικό φιλότιμο απαίτησε από τους Έλληνες ο πρωθυπουργός αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, μένει να το δούμε και από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών της κυβέρνησης.

Τέλος είναι περιττό να πούμε ότι συνειδητοποιούμε απόλυτα, έχουμε κάνει άλλωστε σχετικά ρεπορτάζ, την δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί αυτό το διάστημα επιχειρηματίες οι οποίοι καλούνται μέσα σε αντίξοες συνθήκες να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους. Μαζί τους είμαστε και ευχόμαστε η κυβέρνηση να μη τους εγκαταλείψει. Όμως άλλο αυτό κι άλλο η υγειονομική προστασία. Και σε κάθε περίπτωση οι δημοσιογράφοι οφείλουν να κάνουν την δουλειά τους αποκαλύπτοντας συμπεριφορές που, ενδεχομένως, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter