Έλλειψη οδηγών αντιμετωπίζει η Βρετανία – Επιχειρήσεις κινδυνεύουν να ξεμείνουν από κοτόπουλα και milkshake

Έλλειψη οδηγών αντιμετωπίζει η Βρετανία – Επιχειρήσεις κινδυνεύουν να ξεμείνουν από κοτόπουλα και milkshake

Το Brexit, η πανδημία και οι χαμηλές αμοιβές έχουν οδηγήσει την Βρετανία σε μία εκτεταμένη αργοπορημένη παράδοση προϊόντων εξαιτίας της έλλειψης οδηγών φορτηγών. Κοτόπουλα της εταιρείας Nando, ζαχαρωτά της Haribo, milkshake των McDonald’s καθώς και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια είναι μερικά από τα είδη προϊόντων που είναι υπό εξαφάνιση.

Το φαινόμενο της έλλειψης οδηγών δημιουργήθηκε στη Βρετανία κυρίως στη μετά του Brexit περίοδο. Αυτό διότι έχασαν τη δουλειά τους ή παραιτήθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν ήταν βρετανοί υπήκοοι.

Παράλληλα, η πανδημία οδήγησε αρκετούς είτε στη παραίτηση για υγειονομικούς λόγους είτε απέτρεψε την εκπαίδευση νεοεισερχόμενων οδηγών στη δουλειά.

Ένας καινούργιος οδηγός χρειάζεται 6 μήνες εκπαίδευσης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα. Χαρακτηριστικά, υπολογίζεται ότι 40.000 εξετάσεις οδηγών δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με το Road Haulage Association.

Πάντως, οι μισθοί που προσέφεραν οι εταιρείες δεν ήταν και οι πιο θελκτικοί για κάποιον έμπειρο οδηγό. Για αυτό τον λόγο οι εταιρείες όπως η Tesco πλέον προσφέρουν μεγαλύτερες αμοιβές, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και μπόνους υπογραφής έως και 1.000 βρετανικές λίρες.

Με πληροφορίες από New York Times

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter