Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης από Κίνα προς Γαλλία

Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης από Κίνα προς Γαλλία

Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης με Ευρωπαίους πολίτες από Κίνα προς Γαλλία υπάρχει και Έλληνας, σύμφωνα με τον Σκάι.

Οι ελληνικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξέσπασε η επιδημία, υπάρχουν τρεις Έλληνες πολίτες, που είχαν βρεθεί σε κατάσταση καραντίνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Έλληνας πολίτης αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει επιστροφής στις πατρίδες τους.

Μετά τη Γαλλία το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του ως το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν εκτός από τους Βέλγους, 11 Δανοί, 23 Ολλανδοί, 5 Τσέχοι και δύο Σλοβάκοι.

Ευχαριστίες από το Υπουργείο Εξωτερικών

Ευγνωμοσύνη στη Γαλλία για την οργάνωση του επαναπατρισμού Έλληνα και άλλων πολιτών της ΕΕ από την πόλη Ουχάν της Κίνας, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, εκφράζει με ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανάρτηση ευχαριστεί τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-ιβ Λε Ντριάν και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σήμερα ένας από τους τρεις Έλληνες γύρισε από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία του. Το υπουργείο Εξωτερικών είναι επίσης σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και τους Ευρωπαίους εταίρους για να επαναπατριστούν κι άλλοι δύο Έλληνες που παραμένουν σε περιοχή της Κίνας που τελεί υπό καραντίνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter