Έλληνες μαθητές από το Ντίσελντορφ στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου (Photos)

Έλληνες μαθητές από το Ντίσελντορφ στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου (Photos)

Πολλοί ήταν οι μαθητές που επισκέφθηκαν παραμονή Πρωτομαγιάς το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, στην Βοιωτία, ένα περίπου μήνα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων της Σφαγής των 228 Διστομιτών, από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Γύρω στους 200 ήταν οι μαθητές από την Αθήνα, αλλά αυτό που είχε την ξεχωριστή σημασία του ήταν το γκρουπ των 7 μαθητών με 2 καθηγητές από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας!

Οι τελευταίοι μάλιστα ήταν όλοι Ελληνόπουλα που φοιτούν στην 2η Λυκείου του ελληνογερμανικού Κλάδου του Leibnik-Μontessori Gymnasium Dusseldorf! Με Έλληνες καθηγητές-συνοδούς, τον Ιωάννη Κοτούπα και την Αλεξία Μυριούνη.

Καλά προετοιμασμένοι, με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρατηρήσεις είδαν το ντοκιμαντέρ και άκουσαν την ειδική ενημέρωση από την εθελόντρια του Μουσείου, εκπαιδευτικό και τελειόφοιτη Φιλολογίας Αμαλία Παπαϊωάννου και ξεναγήθηκαν από τους επίσης εθελοντές Χρήστο Παπανικολάου και Λουκά Δημάκα.Το Leibnik-Μontessori Gymnasium Dusseldorf είναι το μοναδικό ίσως δευτεροβάθμιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Γερμανία που έχει δίγλωσσο ( Γερμανικό – Ελληνικό) Κλάδο, στο πρωινό του πρόγραμμα (http://www.allesgr.de). Οι γονείς των παιδιών κατάγονται από πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Δράμα, το Τρίκαλα, η Ξάνθη κ.α,

Η επίσκεψη – προσκύνημα στο Μουσείο Ναζισμού ήταν ένα μέρος της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Ελλάδα με κέντρο την Αθήνα – μετά από το Δίστομο θα επισκέπτονταν τους Δελφούς και την Βυζαντινή Μονή του Όσιου Λουκά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter