Έλληνες μνηστήρες με μεγάλη «προίκα» για την Εθνική Ασφαλιστική

Δύο ελληνοαμερικανοί και ένας έλληνας επιχειρηματίας ενδιαφέρονται για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πρόκειται για τον ελληνικής καταγωγής, πρώην CEO της Calamos Asset Management, John Calamos, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως «γκουρού των επενδύσεων», τον Παύλο Κανελλόπουλο, της οικογένειας Κανελλόπουλου της ΤΙΤΑΝ και το πρώην στέλεχος της Mizuho Securities, που πλέον έχει αναλάβει τη θέση του Calamos στα ηνία της Calamos Asset Management, John Koudounis. Στο σχήμα συμμετέχει ο επονομαζόμενος «μαέστρος» των ασφαλίσεων, Mat Fairfield. 

Οι παραπάνω συμμετέχουν στo σχήμα EXIN Partners, το οποίο έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στην EXIN Partners συμμετέχει και η επενδυτική Calamos Asset Management. Ο επενδυτικός κολοσσός δραστηριοποιείται από το 1977 και διαχειρίζεται περισσότερα από 20 δισ. δολάρια.

Η EXIN Partners χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον δυναμικές εταιρείες με ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία, όπως επίσης και βαθιά τεχνογνωσία στην αγορά των ασφαλίσεων – αντιασφαλίσεων. Διαθέτει επίσης και υψηλές δυνατότητες fintech (τεχνολογία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών).

Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Κανελλοπουλος, όσο και οι κ.κ. John Koudounis και John Calamos γνωρίζουν καλά τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς και είναι πρόθυμοι να επενδύσουν τα κεφάλαια που διαθέτουν. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «ελληνική επιλογή», η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία και νόημα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε μια δύσκολη συγκυρία που κυβερνητικά στελέχη απευθύνουν κάλεσμα σε διεθνείς επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας, ένα ελληνικών συμφερόντων σχήμα εκφράζει το ενδιαφέρον του να αποκτήσει μία ελληνική ασφαλιστική εταιρεία. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.