Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ελληνες: Οι πιο δουλευταράδες, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

Ο μύθος που θέλει τους Αμερικανούς να δουλεύουν περισσότερο από τους άλλους λαούς, καταρρίπτεται για ακόμα μια φορά, αφού οι Ελληνες, έχουν και φέτος τα "σκήπτρα" των πιο δουλευταράδων!

Όπως δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι πρωταθλητές στην εργασία με μέσο όρο δουλειάς 2.042 ώρες το χρόνο. Ο ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 1.790 ώρες, ενώ οι Γερμανοί εργάζονται 1.371 ώρες.  

Ο διεθνής οργανισμός μάλιστα αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά το Μεξικό, όπου εργάζονται 2.246 ώρες, την Κόστα Ρίκα με 2.230 ώρες και τη Νότια Κορέα με 2.113 ώρες.

Σύμφωνα με τη στατιστική καταγραφή του ΟΟΣΑ, ο «μέσος όρος του χρόνου εργασίας» αφορά στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές απασχόλησης (πλήρης και μερική απασχόληση).

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.