Η Ανακοίνωση

Έλληνες Ρομά μετά τον θάνατο της 13χρονης: Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων

«Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση των Ελλήνων Ρομά μετά τη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα.

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι Ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος. Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη», σημειώνουν και προσθέτουν:

«Καλούμε τους Έλληνες Τσιγγάνους, την επίσημη πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Επιτέλους πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα μας, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει αδήριτη και κατεπείγουσα ανθρωπιστική ανάγκη να αντιμετωπιστούν ορθολογικά τα χρόνια ζητήματα των Ελλήνων Ρομά προς όφελος όλων. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού κοριτσιού».

Όλη η ανακοίνωση: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι Ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος.Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας. Γινόμαστε δυστυχώς ξανά Προφήτες ανησυχητικών προβλέψεων για αναβρασμό και αναταραχή στους κόλπους των κοινοτήτων Ελλήνων Ρομά και στις ευρύτερες τοπικές κοινωνίες, καθόσον η διαδικασία ενσωμάτωσής τους και ένταξής τους δεν σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο.

Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καλούμε τους Έλληνες Τσιγγάνους, την επίσημη πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Επιτέλους πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα μας, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει αδήριτη και κατεπείγουσα ανθρωπιστική ανάγκη να αντιμετωπιστούν ορθολογικά τα χρόνια ζητήματα των Ελλήνων Ρομά προς όφελος όλων. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού κοριτσιού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.