Έλληνες σκηνοθέτες: Όσοι ξέρουν τον Δημήτρη Ινδαρέ δεν μπορούν παρά να γελάσουν με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας

Έλληνες σκηνοθέτες: Όσοι ξέρουν τον Δημήτρη Ινδαρέ δεν μπορούν παρά να γελάσουν με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας

«Η ανησυχία μας και ο προβληματισμός μας επεκτείνεται στο συνολικότερο κλίμα των τελευταίων ημερών, που αμαυρώνει την εικόνα μιας δημοκρατικής χώρας και μας επιστρέφει σε ατμόσφαιρες άλλων δυσάρεστων εποχών, με το πρόσχημα της προστασίας του πολίτη», αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου μετά τα όσα συνέβησαν χθες από τα ΜΑΤ στο Κουκάκι. 

Και προσθέτουν: 

«Επιπλέον, αποτελεί σοκαριστικό γεγονός η κακοποίηση του. Κι αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν τη χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου της οικίας τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.»

Παράλληλα σημειώνουν:

«Η ανησυχία μας και ο προβληματισμός μας επεκτείνεται στο συνολικότερο κλίμα των τελευταίων ημερών, που αμαυρώνει την εικόνα μιας δημοκρατικής χώρας και μας επιστρέφει σε ατμόσφαιρες άλλων δυσάρεστων εποχών, με το πρόσχημα της προστασίας του πολίτη.

Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Η ΕΣΠΕΚ καλεί τους αρμόδιους να πάρουν θέση αν τελικά στόχος τους είναι η δημιουργία διαταραγμένου, επικίνδυνα ακροδεξιού κλίματος, με το πρόσχημα της καταστολής της ανομίας.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της, καθώς η εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι στάθηκε αφορμή για την εισβολή στο σπίτι του συναδέλφου σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, χωρίς εντολή εισαγγελέα, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με την κατάληψη.

Επιπλέον, αποτελεί σοκαριστικό γεγονός η κακοποίηση του. Κι αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν τη χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου της οικίας τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.

Όσοι γνωρίζουν τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούν παρά να «γελάσουν» με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό συνάδελφο μας να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού.

Η ανησυχία μας και ο προβληματισμός μας επεκτείνεται στο συνολικότερο κλίμα των τελευταίων ημερών, που αμαυρώνει την εικόνα μιας δημοκρατικής χώρας και μας επιστρέφει σε ατμόσφαιρες άλλων δυσάρεστων εποχών, με το πρόσχημα της προστασίας του πολίτη.

Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Η ΕΣΠΕΚ καλεί τους αρμόδιους να πάρουν θέση αν τελικά στόχος τους είναι η δημιουργία διαταραγμένου, επικίνδυνα ακροδεξιού κλίματος, με το πρόσχημα της καταστολής της ανομίας.

Το ΔΣ της ΕΣΠΕΚ

https://www.facebook.com/espek2/posts/2654827567896222?__xts__%5B0%5D=68.ARAd-jwY-g3AM-94Zj-E7tZ9BKgxey_rf4Eh5QGD4V47k6hcA-8gZ1IVv6hU81bGDCBXA8ME6st5LHM9WyjiMw7W_jMFNIhjKB1iJJHPiVsjBTMNsGg2UqFvR3rtdTpGmsDTVm4l-CaFYS71XWVWIrYQ18hguBdQ8bpRMCoFXGkhiW5OsPt_yC7v_gl3xOMVAmH-ZIqZjRecvMQKRwUFsNPyMnCI0DnIMhBVpVaF7hcDrJdEcPQ4howWjVLmZbEMlij7FH2KccM5vxlZWA6zo0-TnDr42pTeq-eL6IS3_oSvCy7LknXr23sWFhUGQ51NloyD6Gdi8gShuazVehvL4A&__tn__=-R

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της, καθώς η…

Gepostet von Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) am Donnerstag, 19. Dezember 2019

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter