Ελληνες στα ντέρμπι και ξένοι στο VAR!

Ελληνες στα ντέρμπι και ξένοι στο VAR!

Ο Πορτογάλος Μέλο Περέιρα ανακατεύει την τράπουλα στη διαιτησία και φέρνει ξανά τα πάνω κάτω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο αρχιδιαιτητής θέλει να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων διαιτητών, οι οποίοι δέχονται μπούλινγκ από τις ΠΑΕ και τα φίλα προσκείμενα σε αυτές ΜΜΕ. Το VAR λειτουργεί στη Σούπερ Λίγκα, οι παράγοντες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία και ο πρόεδρος της ΚΕΔ αλλάζει ξανά τακτική.

O Μέλο Περέιρα ανακατεύει διαρκώς την τράπουλα στην ελληνική διαιτησία για να βρει λύσεις αλλά οι παράγοντες των ΠΑΕ ανεβαίνουν στα… κάγκελα σε κάθε λανθασμένο σφύριγμα. Η διαχρονική τους συνήθεια δεν κόπηκε ούτε και στην τρέχουσα σεζόν, παρότι οι διαιτητές έχουν το… μαξιλάρι του Video Assistant Referee (VAR) και διορθώνουν τα σοβαρά λάθη τους τα οποία ενδέχεται να διαμόρφωναν το αποτέλεσμα του αγώνα που σφυρίζουν. Μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης και για το VAR ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής δείχνει να μη βρίσκεται σε απόγνωση, γιατί γνωρίζει ότι οι Ελληνες παράγοντες σιωπούν μόνο όταν κερδίζει η ομάδα τους.

Ασπίδα προστασίας

Για τον πρόεδρο της ΚΕΔ αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να γεμίσει με… αυτοπεποίθηση το ρεζερβουάρ των Ελλήνων διαιτητών, οι οποίοι δέχονται απίστευτο μπούλινγκ από τις ΠΑΕ και τα ΜΜΕ που ανήκουν ή είναι φίλα προσκείμενα σε μεγαλοπαράγοντες. Αλλοι διαιτητές κλείνουν τα αυτιά τους και προχωρούν και άλλοι –η πλειονότητα– επηρεάζονται από τις πιέσεις. Παρ’ όλα αυτά, στόχος του Περέιρα είναι να περιορίσει τους ορισμούς ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Και η αρχή έγινε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ – Αρης. Πέρυσι σφύριξαν τους αγώνες ξένοι διαιτητές (ο Ιταλός Ντόβερι στο «Κλ. Βικελίδης και ο Νορβηγός Χάνσεν στην Τούμπα), ενώ φέτος ο κλήρος έπεσε στον Τάσο Σιδηρόπουλο, με τους «κιτρινόμαυρους» να διαμαρτύρονται από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο ορισμός του! Το ντέρμπι δεν ανέδειξε νικητή (2-2), αλλά χαμένο βγήκε το ελληνικό ποδόσφαιρο με όσα ακολούθησαν.

Εξαγγελίες

Ο Μ. Περέιρα προχωράει στην υλοποίηση του πλάνου του για την ελληνική διαιτησία. Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε το δεύτερο σεμινάριο διαιτητών της πρώτης κατηγορίας και ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής προχώρησε σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις στους Ελληνες ρέφερι: σταδιακά θα σταματήσει ο ορισμός ξένων συναδέλφων τους στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, ενώ στη διάρκεια της σεζόν θα ορίζει Ελληνες διαιτητές να σφυρίζουν τα ντέρμπι και ξένους στο VAR. Την περασμένη Κυριακή το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός διηύθυνε ο Γερμανός Σάσα Στέγκεμαν και στο VAR ήταν ο Αγγελος Ευαγγέλου. Βάσει του σχεδίου Περέιρα, στο ντέρμπι του Φαλήρου μεταξύ των αιώνιων αντιπάλων μπορεί να οριστεί ο Τάσος Παπαπέτρου και στο VAR ένας Γερμανός συνάδελφός του!

Από την περσινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα έχουν σφυρίξει οι εξής ξένοι ρέφερι:

Περίοδος 2018-2019: 4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0, Γκεστράνιους (Φινλανδία), 5η αγωνιστική: ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ 0-1, Σαν Φενταγί (Ελβετία), 6η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΟΣΦΠ 1-1, Κριστόφερσεν (Δανία), 7η αγωνιστική: Αρης – ΠΑΟΚ 1-2, Ντόβερι (Ιταλία), 8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΠΑΟ 2-0, Μάε (Δανία), 9η αγωνιστική: ΠΑΟ – ΑΕΚ 0-0, Ντράχτα (Αυστρία), 10η αγωνιστική: ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 1-1, Γιάκοτετ (Ελβετία), 19η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1, Τίγκααρντ (Δανία), 20ή αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ 3-1, Μανθάνο (Ισπανία), 21η αγωνιστική: ΟΣΦΠ – ΑΕΚ 4-1, Στίλερ (Γερμανία), 22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Αρης 1-1, Χάνσεν (Νορβηγία), 23η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-2, Κέλετ (Δανία), 24η αγωνιστική: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0, Βελτζ (Γερμανία), 24η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 3-0, Αγκαγέν (Αζερμπαϊτζάν), 25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (διακόπηκε), Φριτζ (Γερμανία), 25η αγωνιστική: Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1, Γιοβάνοβιτς (Σερβία), 26η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1, Γκεστράνιους (Φινλανδία).

Περίοδος 2019-2020: 4η αγωνιστική Παναθηναϊκός – ΟΣΦΠ 1-1, Στέγκεμαν (Γερμανία), 5η αγωνιστική ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (σήμερα), Κλόσνερ (Ελβετία).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter