Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε ντοπαρισμένη στο Παγκόσμιο του Λονδίνου

Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε ντοπαρισμένη στο Παγκόσμιο του Λονδίνου

Μια Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για ερυθροποιητίνη

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις θα επανεξεταστεί και το δεύτερο δείγμα πριν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία. Ο ΕΣΚΑΝ είναι ενήμερος εδώ και περίπου μία εβδομάδα για το συγκεκριμένο εύρημα και περιμένει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος ώστε να επιβαιωθεί ή όχι η χρήση της ερυθροποιητίνης.

Συνολικά 1513 ελεγχοι έγιναν σε αίμα και ούρα που κατά τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και αναλύθηκαν στο πιστοποιημένο εργαστήριο της Γάνδης και 3 ήταν οι περιπτώσεις που τα δείγματα ήταν θετικά, σε καμία περίπτωση δεν ήταν αθλητή ή αθλήτριας που κατέκτησε μετάλλιο.

Οι λεπτομερειες των υποθεσεων γνωστοποιούνται στις αντιστοιχες αρχές (αντιντοπιγκ & Ομοσπονδία) από τις οποίες θα γίνουν γνωστά, βεβαια πρέπει να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και ως τότε δεν μπορεί να ανακοινωθεί όνομα.

Από τα 917 δείγματα αίματος, τα 725 εστιάζουν στη διαμόρφωση προφίλ στο βιολογικό διαβατήριο ενώ 192 για ήταν για έλεγχο σε αυξητική ορμόνη και ερυθροποιητίνη.

Τα δείγματα θα αποθηκευτούν για 10 χρόνια με ενδεχόμενο μελλοντικών επανελέγχων όταν θα υπάρχουν πιο προηγμένες διαδικασίες – και ιδίως εν όψει επόμενων μεγάλων διοργανώσεων.

Ακόμη, τους τελευταίους 10 μήνες έγιναν πολλοί στοχευμένοι έλεγχοι, περίπου 2000 αίματος και 3000 ούρων, σε αθλητές που θα αγωνίζονταν στο Λονδίνο.

Θύμα αυτών ήταν και ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 50χλμ βάδην Matej Toth που είχε αποκλίσεις στις τιμές στο βιολογικό διαβατήριο

Επίσης, κατά το παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν εντοπίστηκε κάποια ύποπτη στοιχηματική κίνηση – κατόπιν ερευνών από ειδική βρετανική επιτροπή.

Πηγή: stivoz.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter