Ελληνικό: Ένταση και διαπληκτισμοί με τον Μουζάλα

Ελληνικό: Ένταση και διαπληκτισμοί με τον Μουζάλα

Ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στη δομή προσφύγων στο Ελληνικό την οποία επισκέπτεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας προκειμένου να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες για τις αιτίες που τους οδήγησαν σε αποχή από το συσσίτιο.

Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν αποχή από το βράδυ της Κυριακής διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους. Σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, οι συνθήκες που επικρατούν είναι απαράδεκτες. «Μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και pampers, το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο και δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές, ενώ τα παιδιά πρέπει να μπουν στα σχολεία».

Χαρακτηριστικό της έντασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι όταν ο υπουργός επιχείρησε να περάσει την πόρτα και να επισκεφτεί την ΜΚΟ η οποία είναι υπεύθυνη για τη σίτιση των προσφύγων βρήκε τις πόρτες κλειστές και αναγκάστηκε να περιμένει απ’ έξω για μισή ώρα περίπου. Την ίδια ώρα πλήθος προσφύγων επιχειρούσαν να τον προσεγγίσουν εν μέσω διαμαρτυριών.

Στο Ελληνικό υπάρχουν 1600 άτομα σε 3 δομές. Στη συγκεκριμένη δομή, όπου σημειώθηκε η ένταση, ζουν 500 άτομα .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter