Ελληνικό: Επιτέλους! Καταδικάστηκε γυναίκα που έριχνε φόλες σε σκύλους

Ελληνικό: Επιτέλους! Καταδικάστηκε γυναίκα που έριχνε φόλες σε σκύλους

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα η Μ.Β. η οποία στις 20 Φεβρουαρίου 2016 συνελήφθη στο Ελληνικό Αττικής την ώρα που έριχνε δηλητηριασμένα κεφτεδάκια στην διασταύρωση των οδών Πόντου και Πλαπούτα 10Α.

 Την γυναίκα είδε γείτονας της, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του ξημερώματα. Ο άνδρας κάλεσε αμέσως το 100, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πήγαν επί τόπου, συνέλαβαν την Μ.Β. πήραν μαζί τους και το πτώμα μιας γάτας που ήταν εκεί και την οδήγησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στο Α.Τ. Ελληνικού.

Με εντολή εισαγγελέα η συλληφθείσα πήρε τριήμερη αναβολή για να απολογηθεί και έκτοτε η δίκη αναβλήθηκε άλλες τρεις φορές εντούτοις η τοξικολογική εξέταση της τροφής έδειξε ότι τα κεφτεδάκια ήταν όντως δηλητηριασμένα με φυτοφάρμακο, όπως ειπώθηκε σήμερα στο δικαστήριο. Και η ίδια ουσία βρέθηκε και στα σπλάχνα του ζώου, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, ο Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν και μάρτυρας κατηγορίας.

Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της και μόνη μάρτυρας υπεράσπισης της ήταν η κόρη της η οποία με γελοία επιχειρήματα προσπαθούσε να πείσει ότι η μητέρα της είχε βγει εκτός σπιτιού γιατί χτύπησε ο συναγερμός και όχι για να ρίξει τις φόλες. Πλέον μετά την καταδίκη αναμένεται και η βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ από το Αστυνομικό Τμήμα του Ελληνικού.

Η Τζέλα Παγώνη γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος κράτησε τη γυναίκα που προσπάθησε να μπει στο σπίτι της για να αποφύγει τη σύλληψη του είπε «Δεν θα το ξανακάνω!» ζητώντας του να την αφήσει.

Κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είχαν υποψίες ότι η συγκεκριμένη γειτόνισσα τους εξοντώνει με φόλες τα αδέσποτα ζώα, καθώς έχει ξεκληριστεί η γατοαποικία της περιοχής πρόσφατα μάλιστα ένα ακόμα γατί βρέθηκε νεκρό από φόλα, ενώ το σκυλί του αδερφού του αυτόπτη μάρτυρα έπεσε θύμα της πριν από μερικές μέρες αφού έφαγε και αυτό δηλητηριασμένη τροφή αλλά κατάφεραν να το σώσουν μεταφέροντας το αμέσως στον κτηνίατρο.

Πηγή: zoosos

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter